Hírek Kiemelt hírek Makó

TNT Challenge már középiskolásoknak is

Az embert próbáló taktikai csapatversenyt eddig csak felnőtt kategóriában szervezték meg, most a diákokon volt a sor, hogy megmutassák mit tudnak.

Három éve szerveznek TNT Challenge versenyeket Makón, amelyen evezésben, fekvőtámaszban, felülésben, négyütemű fekvőtámaszban, guggolásban,  ugrálókötelezésben kell próbára tenniük magukat a résztvevő csapatoknak.

Makó Város Önkormányzata, az Erdei János Városi Sportcsarnok, a Makó Városi Kulturális és Közművelődési Nonprofit Kft és a Cross Fitt Szeged valamint a Try Gym Makó most közösen szervezett diákok számára is egy ilyen versenyt, amelyen három iskolából öt négyfős csapat vett részt.

A 9. osztályos Horváth Viktor Horváth nem különösebben készült a versenyre, az osztálytársai szóltak neki róla, ezért jött el, hogy kipróbálja.

Szerintem minden izomcsoportot megmozgat, ezért is szeretem. Szoktam járni konditerembe, de a kosárlabda és a foci is közel áll hozzám, szóval rendszeresen sportolok – mondja a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója.

navigate_before
navigate_next

A sportcsarnok igazgatójától megtudtuk, már tavaly felvetődött, hogy a fiatalokat is próbálják bevonni, hiszen a nyári felnőtt versenyen már mintegy 20 csapat vesz részt az ország kölönböző pontjairól.

Most 14-19 év közötti diákokat vártunk, de bízunk benne, hogy jövőre már több korcsoport is lesz. Az egyénekre rá van bízva, hogy ki mennyit tud teljesíteni a feladatokból, ez nem csak technikai és erőnléti, hanem taktikai verseny is. Egyelőre ez a testnevelő kollégáknak is újdonság, de már hallottam, hogy több iskolában is a testnevelés óra részévé tették – mondta el Márton Imre.

Az éppen feladatot végrehajtó csapattag mellett egy másiknak egy 10 kilós zsákot is kell tartania, míg a másik kettő ezalatt pihenhet egy kicsit.