Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A mai nap kissé felhősen indul, de szerencsére hamarosan kitisztul ismét az ég – a tegnapi nap legfontosabb hírei mellett erről is olvashat reggeli hírösszefoglalónkban!

Remekül sikerült az Angyalsóhaj Alapítvány Jótékonysági Estje – közösségi oldalán mondott köszönetet a résztvevőknek és támogatóknak az Angyalsóhaj Alapítvány Jótékonysági Estjéhez kapcsolódóan Makó polgármestere. Öt LEGO robotot vásárolt a kiszombori iskolásoknak a ContiTech, hogy ezzel segítse a számítástechnikai szakkör munkáját. Eddig egyetlen roboton tanították több tucat diáknak a programozást. Alulmaradt a Makói KC: sem a felnőtt, sem az ifjúsági csapat nem tudott nyerni a tabella 2. helyén álló Szarvas ellen a szombati makói mérkőzésen.

Idén 3-4 ezerrel bővülnek a bölcsődei férőhelyek, Novák Katalin ezt azzal is indokolta, mivel a diplomaszerzés, a szakmai életút elindulása és a családalapítás, a gyerekvállalás dilemmája egyre erősebben él a magyar fiatalokban.

Lázár János szerint fontos, hogy az emberek lakástulajdonossá váljanak – videóban válaszolt a térség országgyűlési képviselője egy lakáshoz jutással kapcsolatos kérdésre. Megállítaná az illegális migrációt Angela Merkel – a német kancellár erről tegnap Berlinben beszélt.

Ma van Szent György napja, amely a Rendőrség napja is egyben, így a rendőrség állománya számára ez munkaszüneti nap. A Magyar Népviselet Napja alkalmából a József Attila Múzeumban 10 és 17 óra közt megtekinthető a múzeum gyűjteményének legszebb darabjai.

A mai napon egy hidegfrontnak köszönhetően felhős időre és csapadékra is számíthatunk, holnap viszont már kevesebb lesz a felhőzet, a szél viszont megmarad: 28 Celsius-fok is lehet akár.

A ma reggelt pedig a Seafret Oceans dalával indítjuk, amelynek klipjében Maisie Williamst, a Trónok harca Arya Starkját is láthatjuk.