Belföld Hírek Kiemelt hírek Színes

Horváth János életútja és munkássága előtt tisztelegnek

Kettős könyvbemutatót tartanak csütörtökön Budapesten, ahol mások mellett Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke és Kövér László, Országgyűlés elnöke is beszédet mond.

A L’Harmattan Könyvkiadó és a Cvikker Média közös könyvbemutatóra várja az érdeklődőket április 26-án (csütörtökön) 17 órai kezdettel a Károli Gáspár Református Egyetem BTK Buda Béla-termébe (1088 Budapest, Reviczky utca 4.).

A rendezvényen a Horváth János életútját és parlamenti munkásságát feldolgozó két, most megjelent kötetről beszélgetnek. Bemutatják Zsiros Mária-Menyhárt Ferenc: Az életsava-borsa (Horváth János életregénye) és Csúri Ákos: Két pogány közt – törhetetlenül (Horváth János és az ország háza) című új művét.

Beszédet mond: Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke), Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Varga Gábor országgyűlési képviselő és Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke is. Az új könyvekről, illetve Horváth János életéről és tevékenységéről szóló kerekasztal-beszélgetést Kovács Zoltán kormányszóvivő moderálja, a résztvevők: Horváth János, Zsiros Mária, Menyhárt Ferenc, Csúri Ákos és Kovács Árpád.

Horváth János magyar közgazdász, politikus 1921-ben született. 1945 és 1947 között független kisgazdapárti nemzetgyűlési, majd 1998 és 2014 között országgyűlési képviselő (Fidesz). 1947-ben koholt vádak alapján elítélték, 1951-ben szabadult. Az 1956-os forradalom leverése után Amerikába távozott, az indianai Indianapolisban lévő Butler Egyetem közgazdászprofesszora volt. 1997-ben tért haza. 2003 és 2014 között a legidősebb képviselő, az Országgyűlés korelnöke is volt.

Fotó: Mandiner.hu