Hírek Térség

85 éves csanádpalotai nőt csaptak be tűzifa vásárlással

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy nyolcvanötödik életévében járó nőt csapott be tűzifa vásárlás ürügyén.

A vádirat szerint a vádlott egy hirdetőújságban, álnéven, apróhirdetést  adott fel, amely szerint nyári akció keretében tűzifát árul, köbméterenként 11.500 forintért, ingyenes kiszállítással.

A hirdetéssel a vádlott valódi célja az volt, hogy ismeretlenül maradt társaival együtt a hirdetésre jelentkező vevőket becsapja, a vevő által megrendelt tűzifához képest jóval kevesebb mennyiségű fát szállítsanak ki és adjanak át.

A vádlott ennek érdekében Budapesten, egy autókölcsönző cégtől kistehergépkocsit bérelt, majd a hirdetésre jelentkező sértettnek vállalta, hogy tizenkét köbméter akácfát szállít le 170.000 forintos vételárért. A vádlott és két ismeretlen társa 2017 augusztusában jelentek meg a sértett csanádpalotai házánál. A vádlott és társai alig több, mint két köbméternyi, 40.000 forint értékű tűzifát dobáltak le a tehergépkocsiról. A tűzifát szétterítették azért, hogy az időskorú sértett azt higgye, a kialkudott tizenkét köbméter tűzifát rakodták le.

A cselekményével a vádlott a sértettnek mintegy 130.000 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottat társtettességben, kisebb kárt okozó, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

 

Forrás: ugyeszseg.hu