Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Új nap, új hét: bár a hétfők mindig döcögősebbek, főleg úgy, ha csak egy napos volt a hétvége. Ma akár már 27 Celsius-fok is várható.

Ma megkezdik az országos szúnyogirtást, tájékoztatott az MTI. A vérszívók már Makón is aktívak, sokaknál felléphet az allergiás reakció is. Idén a tavalyinál másfél hónappal korábban érkezik a vegyszeres irtás. A Csongrád megyei rendőrök egy illegális migránst fogtak el Nagylak közelében, akit elő is állítottak. Apátfalván élő zenés alakformáló tornát tartott Fekete Tímea. Majdnem százan vettek részt az órán.

Szekeres Anna a világ rendjéről írt a blogjában.

Világ rendje – Makó Híradó

Egyik délelőtt egy ismerős váratlan haláláról kaptam hírt. Megdöbbentett és szomorúsággal töltött el a történés és a szerdám gondolatai mindig vissza-visszatértek az eseményhez. Egészen estig, amikor egy barátnőm nagy bejelentést tett, miszerint párjával az álmuk teljesül és kisbabájuk lesz. Vég és kezdet, egymástól függetlenül és megkavarodva a napszakokkal keretezte azt a dátumot.


Az UNESCO a könyv és a szerzői jogok világnapjának kiáltotta ki a mai napot. Ezen a napon született William Shakespeare színész, író, és drámaíró. Az ő nevéhez fűződik többek között a Rómeó és Júlia, illetve a Hamlet. A sors iróniája hogy születésnapján hunyt el az angol író 52 évesen. Janikovszky Éva magyar író, gyermek- és ifjúsági könyvek írója is április 23-án látta meg a napvilágot. 53 évvel ezelőtt robbantották fel a Nemzeti Színházat: a hivatalos indoklás szerint a metróépítés útjában állt, de korszerűtlennek és balesetveszélyesnek is minősítették, felújítása sokba került volna. Ezért hallhassuk meg Csákányi Lászlótól a „Hétre várom a nemzetinél” című dalt.