Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

A KIK-ház második születésnapját ünnepelték a kiszombori fiatalok

Az Ökrös József utcai épület fennállásának második évfordulóját ünnepelték a Kiszombori Ifjúsági Központ tagjai: színes programokkal, többek között arcfestéssel és csocsóversennyel készültek a szervezők, de palacsinta is készült a konyhában a vidám hangulatú délutánon.

A Kiszombori Ifjúsági Központ, azaz a KIK 2015 januárjában alakult meg, két éve áprilisban pedig székházat is kapott az ifjúsági központ. Pozsárné Nagy Ilona, a kiszombori Ady Endre Művelődési Ház művelődésszervezője elmondta, hogy a hétköznapokban inkább az általános iskolásokat látja vendégül a KIK-ház, a hétvégén pedig inkább az idősebb tagok látogatnak el ide.

– Szeretnénk összefogni Kiszombor fiatalságát, ezáltal itt tartani őket; hogy itt telepedjenek le, itt alapítsanak családot, itt képzeljék el a jövőjüket – tette hozzá Pozsárné Nagy Ilona.

A kertben a fiatalok ping-pongozhattak és kézműves foglalkozáson is rész vehettek, illetve színes mintákat is magukra festethettek. Bent, miközben készült a palacsinta, szörppel várták a tagokat, és a csocsó is előkerült, az emeleten az idősebbek a pókertudásukról adhattak számot, mások a táncversenyen bizonyíthattak.

navigate_before
navigate_next

A tavaszi születésnap után nyaranta többnapos tábort szerveznek a tagoknak. Rácz Ferenc két éve vesz részt KIK-ben és szervezőként is közreműködik. Mint elmondta, a mártélyi csapatépítőkön vicces feladatokon keresztül léphetnek rangot a résztvevők, a szúnyogtól egészen a tag szintig. Mindez persze szimbolikus, és a szórakozás kedvéért van, hiszen a csapaton belül mindenki kér és nem parancsol. A szervező arról is mesélt, hogy számára mit adott a Kiszombori Ifjúsági Központ az évek során.

– Nekem sok barátot adott, egy jó közösséget, illetve szociális életet. Miután az iskolát befejeztem, nem maradtak meg az iskolás barátok, nem nagyon tudtam senkivel találkozni, mondhatni antiszociális voltam. Beinvitáltak ide, bejöttem, barátkoztam, jól éreztem magam, segítettem, és rájöttem, hogy én is tudok valamit csinálni, jól éreztem magam mindenkivel, és most már a “keménymag” része vagyok – tette hozzá Rácz Ferenc.