Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A hét utolsó napján sem hagyjuk önöket reggeli hírösszefoglaló nélkül, hiszen rengeteg dolog történt tegnap a városban: többek között olvashat a tavaszköszöntő gáláról, a SZIGNUM parkolójának átadásáról, a jótékonysági futásról és arról, ki kapta a Mecénás-díjat.

Immár huszadik alkalommal mutatták be jubileumi tavaszi táncgálájukat a Makói Óvodába járó gyerekek tegnap délelőtt a Hagymaházban. A Hagymatikumnál jótékonysági futást tartottak az Erzsébet-házért: százak futottak a jó cél érdekében, Farkas Éva Erzsébet polgármester és Sebők Árpád veterán atléta is rajthoz állt. A jótékonysági nap folytatásaként este gálát rendeztek: átadták a Mecénás-díjat is, amelyet Vernyikné Balla Anett kapott meg.

Második alkalommal nyitották ki a Makovecz téri Polgári Védelem Vezetési Pontját a nyilvánosság előtt. A különleges pince felfedezésére rengetegen voltak kíváncsiak. Nem lesz gond a jövőben a parkolás az Iskola utcában: átadták a SZIGNUM parkolóját, amely 20 gépjárművet tud majd befogadni. Az ünnepséget bicajos ügyességi bemutató, néptánc előadás és térzene színesítette.

Álomesküvőt rendeztek a Gloriusban: kislánykori álmát teljesítették Barbarának a szülei azzal, hogy mesébe illő esküvőt szerveztek számára. A tökéletes helyszínt Makón találta meg a Győr mellől érkező család. A tegnapi napon ismét kihirdettük a hét emberét: Varga László, országos fogathajtóval beszélgettünk arról, honnan is jött a lovak iránti szeretete, és hogy miként lett fogathajtó. 

A ma reggelt pedig a Magashegyi Underground és Beck Zoli közös dalával indítjuk: