Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Vernyikné Balla Anetté lett a Mecénás-díj

Folytatódott az Erzsébet-házért szervezett jótékonysági nap, amely közös mocorgással kezdődött, majd gálával végződött. Az est bevételét az Erzsébet-ház megvalósulására fordítják. Idén is átadták a Mecénás-díjat, amelyet minden évben az a személy kapja, aki a legtöbbet támogatta az Angyalsóhaj Alapítványt.

Hivatalosan is az Angyalsóhaj Alapítványé a Szent István tér 9. szám alatti ingatlan, ugyanis szombat délután Farkas László, az alapítvány elnöke, Kiss-Rigó László, a Szeged Csanádi Egyházmegye püspöke, illetve Nagy Jenő és Pálfai Zoltán, a Szent István Plébánia Egyházközség képviselői aláírták a vagyonkezelési szerződést.

Farkas Éva Erzsébet polgármester és az alapítvány fővédnöke a szignózás előtt elmondta, az Erzsébet-ház ötlete egy régebbi polgármestert fogadóórán is felmerült, majd novemberben találkozott először a Szeged Csanádi Egyházmegye püspökével és megállapodtak az ingatlan átvételéről.

Kiss-Rigó László, a Szeged Csanádi Egyházmegye püspöke kiemelte, sokszor beszélnek arról, hogy erkölcsi kötelessége az embernek – lehetősége szerint – támogatni azokat, akik önhibájukból vagy önhibájukon kívül nehezebb körülmények között élnek. Elmondta, nagyon büszke arra, hogy a Szent István Plébánia Egyházközség ingyen ajánlotta fel az ingatlant, amelyre a megyei egyházközösség is rábólintott. Nagy Jenő, a Szent István Plébánia Egyházközség képviselője hozzátette, nem volt kétség a tagok számára, hogy a nemes és keresztényi lelkületű dolgot támogassa.

Az aláírást követően gálaestnek adott otthont a Hagymaház. Fellépett a Makói Általános Iskola Bartók intézményének Kicsike Kórusa, a WOX Zenekar, az Írisz Táncklub Sportegyesület és a Forgatós Táncegyüttes is. Czibolya Kálmán egy videó összeállítást készített az Angyalsóhaj Alapítvány fennállásáról és munkásságáról. Az est során átadták a Mecénás-díjat, amelyet minden évben egy kiemelt támogató kapja. Idén Vernyikné Balla Anett vehette át a kitüntetést. A jótékonysági programot egy közös éneklés zárta: a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt énekelték el a fellépők.

navigate_before
navigate_next