Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Százak futottak az Erzsébet-házért

Mercedes motorjuk van egy Trabant házában – mondta a ma délelőtti az Erzsébet-házért rendezett jótékonysági futás több száz résztvevőjének Monspart Sarolta világbajnok tájfutó. A polgármester és Sebők Árpád veterán atléta is rajthoz állt.

Mozdulj rá a jóságra! Címmel rendeztek jótékonysági futóverseny ma késő délelőtt a Hagymatikumnál. E program volt a nyitánya annak az Angyalsóhaj Alapítvány által rendezett mai jótékonysági napnak, melyet a halmozottan sérült fiatalok számára létesülő Erzsébet-ház érdekében rendeztek, s mely a ma este 6-kor a Hagymaházban kezdődő jótékonysági esttel ér véget, melyen még a Mecánás-díjat is átadják.

A futás több száz résztvevőjét Rozsnyai Reni melegítette be.

Amit Reni a Hagymatikum főbejárata mellett vezényelt, s mutatott, azt buzgón utánozták a futásra jelentkezők. Aki közül a fiatalok mellett szép számban részt vettek a közép-, sőt az időskorúak is. Volt, aki nordic-walking bottal érkezett.

Farkas Éva Erzsébet polgármester megnyitójában nem csak az Angyalsóhaj Alapítványról, de a nap céljáról is szólt.
Hallgassa meg a polgármestert:

A futókat Monspart Sarolta világbajnok tájfutó köszöntötte:

A startnál a mezőnyt a polgármester indította, a Hagymatikum tömbjét egyszer vagy kétszer megkerülőket alma szeletekkel, csokoládéval és limonádéval várták a szervezők, a támogatóknak köszönhetően. A futást tombola zárta, mely fődíja egy kerékpár volt.

navigate_before
navigate_next