Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makói szivacsos édesség, koncertrekordok a bor mellé, széteső tüntike, Janza Kata szerelemsorozata. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Édesség

Makón is hódít a szivacskézilabda.

Tréfásan bonszaikézilabdának is hívhatnánk: a szabályok ugyanazok, mint a rendes kézilabdában, de sokkal kisebb a pálya, a kapu, a labda, sőt, tipikusan a játékos is – így a Delmagyar.hu.

„Nagyon tetszik ez a sportág, mert játszva tudunk fogyózni, az édességet ugyanis nagyon szeretjük! – mondták tegnap délután az Erdei János Sportcsarnokban a makói Kálvin-iskola elsősei, Lengyel Maja és Lévai Fanni.”

Szivacskézilabda a makói sportcsarnokban

Egyre népszerűbb Makón is az a sportág, amit tréfásan bonszaikézilabdának is hívhatnánk: a szabályok ugyanazok, mint a rendes kézilabdában, de sokkal kisebb a pálya, a kapu, a labda – sőt, tipikusan a játékos is. A szivacskézilabdáról van szó, amit a legkisebb korosztály számára találtak ki azért, hogy a sportágat megkedveltessék.

Őrület

Koncertrekord a bor mellé.

Összesen több mint 200 zenei produkcióval készülnek a szervezők a XXIV. Szegedi Borfesztiválra – mutatja be a Vásárhely24.

„A május 18-án induló, 10 napos gasztro-őrület 6 színpadán – a teljesség igénye nélkül – olyan ikonok szórakoztatják a nagyérdeműt, mint Ruzsa Magdi, az Ocho Macho, a Belmondo, Kocsis Tibor, Radics Gigi, Tolvai Renáta, de zenei csemege lehet a legendás Horváth Charlie és Malek Andrea közös nagykoncertje, melyet az Abrakazabra zenekar kísér élőben. Igazi unikum a kubai származású, arany torkú Elsa Valle és az Év Jazz Énekesének választott Winand Gábor produkciója is.”

Rekord mennyiségű koncert a Szegedi Borfesztiválon – Vásárhely24

Összesen több, mint 200 zenei produkcióval készülnek a szervezők a XXIV. Szegedi Borfesztiválra. Az impozáns szám nemcsak a rendezvény, de minden bizonnyal a hazai gasztro-fesztiválok történetében is egyedülálló rekordot jelent.

Eredménytelenség

Szétesőben a tüntike.

Sem a ma esti ellenzéki demonstráció célját, sem útvonalát, sem felszólalóit illetően nem egyezik a szervezők és a résztvevők véleménye az erről szóló hozzászólások alapján – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Vannak, akik a színpadra lépők szónoki képességeit bírálták, másokat a tüntetés ‘eredménytelensége’ keserített el – azaz, hogy sem a (még meg sem alakult) negyedik Orbán-kormány nem mondott le, sem új választás kiírására nem került sor –, ismét mások pedig a forradalmi, erőszakos fellépést várták hiába az előző alkalommal. A második demonstrációval kapcsolatban már előre felmerült körükben, hogy egy békés tüntetés ismét nem lenne hatékony, márpedig a szervezők békés tüntetésről beszélnek. A radikálisabbak javasolják a közmédia vagy a Fidesz-székház elfoglalását, de legalább útlezárásokat, hídblokádot.”

Megosztott „összefogás”

Nagyjából feleannyian – tizenkilencezren a harminckilencezerrel szemben – jelezték biztosra részvételi szándékukat tegnapig a ma esti fővárosi tüntetésre, mint a múlt szombati demonstráció előtt. Az esemény közösségi oldalán a hozzászólásokból kiderül, hogy sokan csalódtak a „Mi vagyunk a többség” első felvonásában.

Vért

Sorozatos szerelem.

Janza Kata csinál sorozatsztárt volt párjából, Pesák Ádámból – így a Blikk Online.

„Nagyon tisztelem Katát, és azért is köszönet illeti, amiért az együtt töltött idő alatt olyan szakmai önbizalmat adott, amellyel felvértezve mentem el a válogatásra – mondta a színész. – Úgy gondolom, hatalmas lehetőség, hogy szerepelhetek a Barátok köztben. Várom, hogy találkozzam azokkal a kollégákkal, akiket csak a tévéből ismerek, nem is beszélve arról, milyen izgalmas lesz a képernyőn látott helyszíneket bejárni.”

Janza Kata csinál sorozatsztárt volt párjából – Itt láthatjuk majd

Ráadásul a Blikk úgy tudja, abban, hogy a fiatal színész elindult a sorozatsztárság felé vezető úton, volt kedvese, Janza Kata (45) is komoly szerepet játszott: kapcsolatuk alatt folyamatosan ösztönözte szerelmét, jelentkezzen az RTL Klub népszerű sorozatának castingjára.