Kiemelt hírek Makó Színes

Kerékpáros bemutató is volt a felújított SZIGNUM parkoló átadásán

Nem lesz gond a jövőben a parkolás az Iskola utcában. A Szent István Egyházi Általános Iskola előtt Czirbus Gábor alpolgármester, területi képviselő ma adott át 20 gépjármű várakozására kialakított területet. Az ünnepséget bicajos ügyességi bemutató, néptánc előadás és térzene színesítette.

Térzenével várták ma a SZIGNUM Iskolába érkezőket Makón, mert délelőtt adták át az intézmény Iskola utca felőli oldalán felújított parkolókat.  Horváth János igazgató köszöntötte a megjelenteket. – Régi probléma oldódott meg a beruházással, ami a jövőben biztonságos közlekedési és várakozási körülményeket tesz lehetővé a reggeli és délutáni utcai forgalomban – fejezte ki örömét az intézményvezető, akitől azt is megtudtuk, hogy esős időben komoly gondot jelentett a szilárd burkolatú terület hiánya. Ez most megoldódott és már az új létesítménybe gördülhetett be az az autó, amely az ünnepség szereplőit szállította. Az érkező nyolcadikos néptáncos fiúk verbunk és friss előadása után Czirbus Gábor alpolgármester avatta fel a mintegy húsz személygépkocsi várakozására alkalmas, igényes területet. –Összefogás eredménye a mostani beruházás, amely teljes egészében két ütemben valósul meg. Az első szakaszban a térköves rész készült el és ezt követi majd a park melletti kavicsos terület kialakítása, amelynek a járdaszegélye már látható. A munkálatok költségeit Makó Város Önkormányzata saját forrásaiból biztosította, a kivitelezés pedig a közmunkaprogram keretein belül jött létre – tájékoztatott a körzet képviselője. Ezután az intézményvezetővel együtt a nemzetiszínű szalag átvágásával átadta használatra a parkolót, melyet Pálfai Zoltán plébános szentel meg.

Az esemény kedves színfoltja volt, hogy három első osztályos tanuló tett tanúbizonyságot arról, hogy ismerik az autóban utazó gyerekekre vonatkozó szabályokat. Ez azért is fontos, mert többeket gépjárművel hoznak-visznek az iskolába. Miután hibátlanul válaszoltak a feltett kérdésekre, három kánont adtak elő a közönségnek. Ezt követően helyszínt és járművet váltottak a SZIGNUM KRESZ-szakkörére járó diákok és az iskola előtti téren kerékpáros ügyességi bemutatót tartottak. A jó hangulatú szombati parkoló avatást, munkanap lévén, a felsősöknek tanítási óra, a kisebbek Ki mit tud? vetélkedő követte.

navigate_before
navigate_next