Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Úgy tűnik, nem viccel a tavasz: akár 23 Celsius-fok is lehet, bár mint tegnap, ma is számíthatunk a szélre. Ugyan munkanap van, de gondoljunk arra, hogy a hónap utolsó napján nem kell dolgozni – ugye, így nem is olyan rossz már?

Komolyan gondolta a sírhelymegváltás eltörlését Lázár János országgyűlési képviselő: amint a parlamentben leteszi az esküt, ez lesz az első egyéni képviselői indítványa, amelyet előterjeszt. Orbán Viktor miniszterelnök átalakítaná a Miniszterelnökséget – mondta el a Kossuth Rádióban.

Rekord látogatószám a Más/Világ tárlaton, amelyhez rajzpályázatot is hirdettek: közel 200 alkotás érkezett a múzeumba. Lázár Jánosnak fontosabbak a választói, mint a kormány, ezt a Rádió 7 műsorában mondta el. Megjelent a Marosvidék folyóirat legújabb száma, amelyet egy József Attila est keretén belül mutattak be.

József Attila, a modern kor költője – Makó Híradó

József Attila estet szervezett a Marosvidék Baráti Társaság és a József Attila Városi Könyvtár. A délután során Bene Zoltán író, szerkesztő, kritikus méltatta a költőt. A Marosvidék folyóirat legújabb számát is bemutatták. Örömmel fogadta el a felkérést Bene Zoltán író, szerkesztő és kritikus, hogy a József Attila esten a költőről beszéljen.

Ma sem maradunk program nélkül: reggel az Erzsébet-házért szervezett jótékonysági mozgásával indíthatnak azok, akik ma is pihennek. A Hagymaházban 9 órától tavaszköszöntő lesz, amelyet a Makói Óvoda tagintézményei szerveztek. A SzegedRocks fél 2-től veszi kezdetét a Dóm téren. 16 órától ismét ellátogathatunk a Makovecz téri Polgári Védelem Vezetési Pontjába. A napot jótékonysági esttel zárhatjuk: a befolyt összeget az Erzsébet-házra fordítják.

Tegnap tragikus hirtelenséggel elhunyt a svéd DJ, Tim Bergling, alias Avicii. Szinte nincs olyan, aki ne hallott volna egy számát a rádióból. Nehéz is lenne választani, mi most a Wake Me Up-ot választottuk.