Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

József Attila, a modern kor költője

József Attila estet szervezett a Marosvidék Baráti Társaság és a József Attila Városi Könyvtár. A délután során Bene Zoltán író, szerkesztő, kritikus méltatta a költőt. A Marosvidék folyóirat legújabb számát is bemutatták.

Örömmel fogadta el a felkérést Bene Zoltán író, szerkesztő és kritikus, hogy a József Attila esten a költőről beszéljen. Úgy véli, József Attila az 1960-as évek óta „a” költő.

– Olyan magasságokban helyezkedik el, és ugyanakkor olyan mélységekben, mélyen is beivódott az emberek hétköznapi tudatába, hogy ő „a” költő Magyarországon – fogalmazott Bene Zoltán. Hozzátette, József Attilát azért szeretik a 12 és 112 évesek is, mivel a gondolatait egyszerűen, érthetően vetette papírra.

Ezen a délutánon mutatták be a Marosvidék folyóirat legújabb számát is. Az első újság 2000 augusztusában jelent meg. Szilágyi Sándorné, a Marosvidék Baráti Társaság elnöke elmondta, többek között nekrológok olvashatóak az új magazinban, illetve Bánszki Tamás, Jámbor Zoltán és a nemrégiben felavatott emlékmű is kapott egy cikket.

A műsort Rónai Dániel és tanítványai tették színesebbé a gitárdallamokkal.