Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Kellemes időre ébredhettünk Tivadar napján: már most 10 Celsius-fok felett jár a hőmérő higanyszála. Bár ez még nem a hét utolsó munkanapja, ugyanis holnap még dolgozni kell, de ez ne vegye a kedvét el a mai naptól!

Ismét egy versenynek adott helyszínt a makói József Attila Városi Múzeum: a Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvány közöse szervezett levelezőversenyén most az általános iskolák alsó tagozatosai vettek rész. Indul a fogathajtó szezon Mezőhegyesen: eddig nem látott rangos versenynek ad otthont a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. lovaspályája.

Mezőhegyesen mérkőznek a lóerők – indul a fogathajtószezon – Makó Híradó

Eddig nem látott rangos versenynek ad otthont a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. lovaspályája. A négyesfogatok számára világkupa-minősítő nemzetközi viadalon hét ország sportolói vesznek részt. Nemzeti sikersportunk, a fogathajtás újabb csodás ékszerdobozzal bővült az utóbbi években, hiszen 2014 óta évről évre komolyabb megmérettetéseket lát vendégül a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.

A Figyelő magazin értesülése szerint a diákhitel-tartozás elengedése, a diplomások gyed időtartamának kitolása, a harmadik gyermektől a jelzáloghitel-tartozás csökkentése és egy családpolitikai kutatóintézet létrehozása is szerepelhet azokban a tervekben, amelyek a kormány intézkedéscsomagját alkotják

A holnapi munkanapra való tekintettel szombaton is nyitva lesz a makói polgármesteri hivatal, pénteki munkarenddel. Április 21-én a rockzene fővárosává válik Szeged: a makói The Garde is fellép majd a Dóm téren.

Ma folytatódik a Lássunk tisztán! prevenciós előadássorozat Kiszomboron – az újraélesztés is témán lesz. Délelőtt a Más Világ tárlathoz kapcsolódó rajzverseny eredményhirdetése lesz a múzeumban 10 órától.

A mai napot kezdjünk egy aranyos videóval: így „kergeti” egymást egy kisbaba egy kölyök németjuhásszal.