Makó és térség iskolákból érkezett közel 200 rajz a József Attila Városi Múzeum által meghirdetett régészeti rajzversenyre. A Más Világ kiállításhoz kapcsolódó pályázat sok gyerek fantáziáját megmozgatta.

A miskolci Herman Ottó Múzeum régészei által összeállított Más Világ elnevezésű, nemzetközi kiállítást már 4340 fő, ebből 71 csoport tekintette meg a makói József Attila Városi Múzeumban. Ehhez kapcsolódóan rajzpályázatot is hirdettek, amelyre makói és térségi iskolákból érkeztek pályaművek. Csengeriné Szabó Éva, a makói múzeum régésze hozzátette, a gyerekek közül sokan részt is vettek a tárlatvezetésen.

– Nagy örömömre az elhangzott dolgokat beleépítették rajzokba is. A tárlatvezetések alkalmával szó volt a bronzkori mindennapokról, megnéztük, hogy milyen ruhákat viseltek a bronzkori emberek, hogyan élték a mindennapjaikat, milyen házban éltek, hogyan temetkeztek, úgyhogy mindenképp hasznosnak bizonyult ez a tárlatvezetés és a rajzpályázat a gyerekek számára – fogalmazott a múzeum régésze.

Fodor Panna, az Almási utcai általános iskola diákja is rajzolt, illetve a kiállítást is megnézte az osztályával. A negyedik osztályos lány azért is pályázatott, mert nagyon érdekelte a régi világ. Vízfestékkel és tintával dolgozott.

– Már óvodában is szerettem rajzolni, de leginkább az általános iskolában kezdtem jobban foglalkozni vele – mesélte Panna, aki az alsó tagozatos kategóriában a harmadik helyet szerezte meg.

A régészeti rajzpályázat eredményei:

Alsó tagozat:

I. helyezett: István Szonja (Makói Magán Zeneiskola, 3. osztályos)

II. helyezett: Juhász Regina (SZIGNUM, 2. osztályos)

III. helyezett: Haklik Dorina, Molnár Dániel (Kiszombori Dózsa György Általános Iskola, 3. osztályosok) és Fodor Panna (Almási tagintézmény, 4. osztályos)

Felső tagozat:

I. helyezett: Naszradi Réka (Makói Magán Zeneiskola, 7. osztályos) és Báló Sára (JAG, 5. osztályos)

II. helyezett: Sóki Lorina (JAG 6. osztályos) és Bánfi Árven (JAG, 5 osztályos)

III. helyezett: Dinka Barbara, (Kiszombori Dózsa György Általános Iskola, 5. osztályos) és Ludányi Péter (Kiszombori Dózsa György Általános Iskola, 6. osztályos)

Különdíj: Török Jázmin Viktória (JAG, 7. osztályos)

Középiskola:

I. helyezett: Csapó Ivett és Pulics Apollónia (JAG, 10. osztályosok)

II. helyezett: Gera Orsolya (JAG, 11. osztályos)

III. helyezett: Kulcsár Dominika (JAG, 11. osztály)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest