Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Gyönyörű napsütésre ébredtünk: eltűntek a felhők az égről, és ez vasárnapig előreláthatólag így is marad. Tartalmas napon van túl Makó és a térség: nézzük a legfontosabb híreket!

Már hagyománynak számít, hogy a Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvány a Makói József Attila Múzeummal közösen vetélkedőt hirdet az iskolások számára. Idén a 110 éves Ford T-modellről és Galamb Józsefről kellett versengeniük a diákoknak. Polgármesteri fogadóórát tartott tegnap Farkas Éva Erzsébet: a lakásügyek mellett civilszervezetek és sportegyesületek is felkeresték.

Lázár János szerint az emberek tudják, mikor van valóban komoly tétje egy választásnak, ezért volt magas a részvétel – a választás eredményéről, a kistelepülésekről és az új irányról is beszélt a térség újra megválasztott országgyűlési képviselője portálunknak adott interjújában.

Kihegyezett vasdarabbal raboltak ki egy makói fiút: a 13 éves sértett gördeszkázott a városban, mikor a buszállomáson három helybeli fiatal megállította és körbeállta, hogy elvegye az értékeit. Egy kamion kereke lángolt az autópályán: a makói és szegedi hivatásos tűzoltók hűtötték vissza az izzó, füstölő alkatrészeket. Bár a kullancsok ősszel és tavasszal is aktívak, mostantól érdemes jobban odafigyelni: tévhiteket és tényeket is mutattunk az ízeltlábúakról.

A napsütéses időhöz pedig Vance Joy dalát, a Riptide-ot ajánljuk!