Hatodik alkalommal szervezte a József Attila Városi Múzeum a Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvánnyal közösen a „Kerek egy ég alatt…” elnevezésű levelezőversenyét az alsó tagozatos általános iskolások részére. Idén a jeles napok és a népi teherhordó eszközök álltak a középpontban.

Négy feladatlapos fordulóból állt a József Attila Városi Múzeum a Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvánnyal közösen meghirdetett versenye. Ahogy már megszokott, idén is nagyon sok osztály jelentkezett, azonban a döntőbe csak a legjobbak kerülhettek be. A csütörtök délutáni végső megmérettetésre makói, földeáki, csanádpalotai és kiszombori osztályok is részt vettek.

Molnár Dániel a kiszombori Dózsa György Általános Iskola csapatát erősítette. A fiú elárulta, nem ez az első alkalom, hogy részt vesz a „Kerek egy ég alatt” levelezőversenyén. Ebben a tanévben Vízhányó Mária Ágnes és Vajda Ágnes készítette fel őket.

– Úgy készültünk fel, hogy a régebbi versenyfeladatokat áttanulmányoztuk – mondta Dani. – A bronzkori kiállítás rajzversenyén is bejutottam a döntőbe. A régészet is érdekel, és az tetszik benne, hogy megtudhatunk régi titkokat.

Szikszai Zsuzsanna múzeumigazgató elmondta, az ilyen versenyek azért is jó a gyerekek számára, ugyanis összekovácsolja őket a közös kutatómunka és a csoportmunkát is megismerik. Emellett az intézmény is profitálhat, hiszen a múzeummal jó élményeket szereznek, illetve akár a következő néprajzos is a versenyzők között lehet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest