Hírek Makó

Négy lakás, 113 pályázat – a bérlakások kapcsán is keresték a polgármestert

A lakásügyek mellett civilszervezetek és sportegyesületek is felkeresték Farkas Éva Erzsébet polgármestert szerda délutáni fogadóóráján, de volt, aki próbálási lehetőséget keresett zenekarának.

– Négy lakást hirdettünk meg pályázati úton, nagyon sokan jelentkeztek, ezzel kapcsolatosan szeretnénk megbízható döntést hozni – mondta el a polgármester az önkormányzati bérlakásokra beérkezett pályázatokról.

Hódmezővásárhelyről egy fiatalokból álló, rendezvényszervezéssel foglalkozó civilszervezet is ellátogatott a fogadóórára.

– Javasoltam számukra, hogy vegyék fel a kapcsolatot a sportcsarnok vezetőségével, a Hagymaházzal, illetve az Ifjúsági Színtér vezetőivel, fiataljaival. Bízom benne, hogy Hódmezővásárhely és Makó között ezzel is szorosabbá válhat majd a kapcsolat, ezeknek a programoknak köszönhetően – tette hozzá a polgármester.

Területengedélyeztetéssel is keresték Farkas Éva Erzsébetet, a Deák Ferenc utcai felújításnak köszönhetően többen érdeklődték, hogy a vállalkozásuk bővítését miként tudják megoldani ezen a területen. Munkahellyel kapcsolatos problémákra is megoldást kerestek a fogadóórán; egy makói egyéni vállalkozónak sikerült munkát biztosítani alvállalkozásban. Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója is ellátogatott a fogadóórára, akivel a pedagógusnapi rendezvényeket egyeztették. Az igazgató arról is beszélt, hány osztályt indítanak a makói és kistérségi iskolákban: egy-egy elsős osztály lesz a makói Bartók és Almási tagintézményben, továbbá osztályt indítanak Apátfalván, Kiszomboron, Maroslelén, Pitvaroson, Csanádpalotán, Földeákon. Nagyéren, Királyhegyesen, Ambrózfalván és Csanádalbertin pedig összevont osztály indul szeptemberben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.