Hírek Makó

Négy lakás, 113 pályázat – a bérlakások kapcsán is keresték a polgármestert

A lakásügyek mellett civilszervezetek és sportegyesületek is felkeresték Farkas Éva Erzsébet polgármestert szerda délutáni fogadóóráján, de volt, aki próbálási lehetőséget keresett zenekarának.

– Négy lakást hirdettünk meg pályázati úton, nagyon sokan jelentkeztek, ezzel kapcsolatosan szeretnénk megbízható döntést hozni – mondta el a polgármester az önkormányzati bérlakásokra beérkezett pályázatokról.

Hódmezővásárhelyről egy fiatalokból álló, rendezvényszervezéssel foglalkozó civilszervezet is ellátogatott a fogadóórára.

– Javasoltam számukra, hogy vegyék fel a kapcsolatot a sportcsarnok vezetőségével, a Hagymaházzal, illetve az Ifjúsági Színtér vezetőivel, fiataljaival. Bízom benne, hogy Hódmezővásárhely és Makó között ezzel is szorosabbá válhat majd a kapcsolat, ezeknek a programoknak köszönhetően – tette hozzá a polgármester.

Területengedélyeztetéssel is keresték Farkas Éva Erzsébetet, a Deák Ferenc utcai felújításnak köszönhetően többen érdeklődték, hogy a vállalkozásuk bővítését miként tudják megoldani ezen a területen. Munkahellyel kapcsolatos problémákra is megoldást kerestek a fogadóórán; egy makói egyéni vállalkozónak sikerült munkát biztosítani alvállalkozásban. Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója is ellátogatott a fogadóórára, akivel a pedagógusnapi rendezvényeket egyeztették. Az igazgató arról is beszélt, hány osztályt indítanak a makói és kistérségi iskolákban: egy-egy elsős osztály lesz a makói Bartók és Almási tagintézményben, továbbá osztályt indítanak Apátfalván, Kiszomboron, Maroslelén, Pitvaroson, Csanádpalotán, Földeákon. Nagyéren, Királyhegyesen, Ambrózfalván és Csanádalbertin pedig összevont osztály indul szeptemberben.