Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makói csillagászshow, sorosista migránsbiznisz, modern kori bakelitboom, Lola kútba esett násza. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Kupolasátor

Makói csillagászshow.

Csillagok közt, sátor alatt: utazó planetárium érkezett Makóra – számol be róla a Delmagyar.hu.

„Szabó Ágoston, az utazó planetárium munkatársa elmondta, 6 éve járják az országot. Főleg iskolákba, óvodákba viszik el látványos ismeretterjesztő előadásukat, ami az űrkutatás és a csillagászat titkait hozza közelebb a gyerekekhez. A műsort a kupolasátorban egy számítógép-vezérlésű projektor biztosítja, amely 360 fokban bevetíti az egész sátrat. Az összeállítás az ELTE csillagászainak munkája.”

Csillagok közt, sátor alatt – utazó planetárium érkezett Makóra

Érdekel a csillagászat, és tanultunk is róla, de most még többet megtudhattam a világűrről. Egyébként esténként szoktam nézni a csillagokat – mondta a makói Horváth Nelli, aki a hétvégén édesapjával együtt látogatott el az utazó planetárium helyi előadására. Az érdeklődők húsz-harminc fős csoportokban mehettek be a sportcsarnokban felállított felfújható kupolasátorba, hogy megnézzék a nagyjából félórás műsort.

Fejkendő

Rommá erőszakolva.

A migrációt népszerűsítette roma fiataloknak Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid nevű bevándorláspárti szervezet korábbi szóvivője – számol be róla a Lokál Online.

„A sorosista magyar nő legutóbb azzal keltette fel a média figyelmét, hogy kijelentette, ő a magyar választások napjáig az iszlám általi elnyomást jelképező fejkendőt fog hordani. ‘Nem kell félni. Kimentem a Keletibe. Mindenki azt mondta: vaah, rommá fogják erőszakolni a nőket. Azért eddig még egyben vagyok…’ – mondta többek között az előadásában Zsohár Zsuzsanna, aki a tömeges bevándorlást ahhoz hasonlítja, mint amikor egy magyarországi fiatal elmegy külföldre munkát vállalni.”

Vidéken terjesztik a migránstanokat

A migrációt népszerűsítette roma fiataloknak Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid nevű bevándorláspárti szervezet korábbi szóvivője. A nő miskolci fiataloknak tartott előadásában egyebek mellett azt találta mondani: a migráció olyan, mint amikor egy magyar fiatal kimegy külföldre tanulni.

Gyerekesség

Jött egy harmadik.

Az esküvő előtt szakított Lola és párja, a Blikk Online kiderítette, mi rúgta fel a második nekifutásra tervezett nászt.

„Jött egy harmadik. Nem azt mondom, hogy olyan klasszikusan hűtlenség történt. De azt gondolom, hogy ha valaki a napjának az apró-cseprő dolgait mással beszéli meg és nem érzi, hogy ez probléma, az nem korrekt. Ez annyira gyerekes dolog. Zavart, ezért szóltam, de nem változott. Ők azóta együtt is vannak – mesélte letörten az énekesnő.”

Az esküvő előtt szakított Lola és párja

Mi tett pontot a kapcsolatukra, mi rúgta fel a második nekifutásra tervezett esküvőt? Erről beszélt Lola. „Jött egy harmadik. Nem azt mondom, hogy olyan klasszikusan hűtlenség történt. De azt gondolom, hogy ha valaki a napjának az apró-cseprő dolgait mással beszéli meg és nem érzi, hogy ez probléma, az nem korrekt.

Bakelitboom

Különlegesség újratöltve.

A Zoom.hu szerint a bakelit tulajdonképpen olyan státuszba lépett, mint a könyv: mindenki tudja, hogy létezik már jóval praktikusabb megoldás is, mégis ragaszkodnak hozzá.

„A bakelitlemez szép lassan olyanná vált a zenehallgatásban, mint a kézműves sörök: az ember a plusz minőségért és különlegességért fizeti ki sokszor azt az átlagban 7 ezer forintot, amibe egy újabb példány kerül. Persze az, hogy már vastagabbak a lemezek, mint a tömegtermelés idején még nem lenne elég, de van egy másik szempont, ami a különlegesség érzése. Egy magára valamit is adó zenekar már rendszeresen ad ki limitált példányszámú bakeliteket, amik lehetnek különlegesek formában, színben vagy akár tartalomban is, a lényeg, hogy nehéznek tűnjön őket beszerezni. Sőt, léteznek olyan kiadók, ahol a vásárló dönti el, milyen színű lemezen érkezzen meg a lemez.”

Végleg visszatért a bakelitkorszak, Magyarország metállal járul hozzá

Végleg visszatért a bakelitkorszak, Magyarország metállal járul hozzá Százmillióan leírták már, de azért megteszem én is: 2018-ra nem csak a zenehallgatási szokások változtak meg végleg, hanem gyakorlatilag minden, ami a popzenét körülveszi. Bármilyen zenét hallgatni már sehogy nem számít lázadó dolognak, a nyári fesztiválok sokszor jobban hasonlítanak egy bávásárlóközponthoz, mint Woodstockhoz, és manapság már arra sincs nagyon lehetőség, hogy összeverekedjen két ember azon, rappet vagy rockot kell-e hallgatni.