Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Elérkeztünk a hét feléhez, a tegnapi nap legfontosabb hírei mellett pedig azt is eláruljuk, melyik hazai szabadtéri néprajzi múzeumot nyitották ezen a napon 36 éve!

Több zsák ruhát, babakocsit, kiságyat és pelenkázót is adományozott a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportjának: alig fért be az autóba a sok adomány. A szombati nap is a jótékonykodásról fog szólni: az Angyalsóhaj Alapítvány szervezésében az Erzsébet-házért gyűjtenek. Május 8-ára hívja össze az Országgyűlés alakuló ülését Áder János köztársasági elnök.

Több mint hárommilliárd forintról állított ki fiktív számlákat az a bűnszervezet, amelyet a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és Bács-Kiskun megyei revizorai felszámoltak. Egy szerb állampolgárságú férfinál 12 kiló marihuánát találtak, elrendelték az előzetes letartóztatását, két makói férfi pedig mintegy 120 kilogramm vashulladékot akart ellopni, őket a helyszínen elfogták. Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében előállították.

Ezen a napon avatták fel 1982-ben az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot, amely szabadtéri néprajzi múzeum, skanzen és remek kirándulóhely is egyben. A következő napokban marad a felhőzet, szombaton viszont kitisztul az ég, és akár 24 Celsius-fok is lehet, így a hétvégén igazi kirándulóidő várható.

A mai napot pedig Lorde dalával indítjuk!