Már hagyománynak számít, hogy a Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvány a Makói József Attila Múzeummal közösen vetélkedőt hirdet az iskolások számára. Idén a 110 éves Ford T-modellről és Galamb Józsefről kellett versengeniük a diákoknak.

Minden évben más és más témájú versenyt hirdet a Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvány a Makói József Attila Múzeummal közösen: idén a 110 éves Ford T-modell és Galamb József állt a középpontban. Ebben a tanévben 10 csoport jelentkezett a levelezőversenyre, azonban a döntőbe 6 csapat jutott tovább: a návays Honfoglalók, a galambos Galamb fiókák, a bartókos Agyasok és Musztángok, illetve a JAG-ból az A-modell és a JAG II. csapata. A múzeumban megrendezett utolsó körben többek között visszatérő kérdéseket kellett megoldaniuk a diákoknak, de még vaktérképen is kellett dolgozniuk.

A sándorfalvi Túri-Kiss Ákos a Galamb fiókák csapatát erősítette. A 16 éves fiú gépész szakon tanul és szeretné elvégezni a technikusi szakot. Ha már közlekedés: célja megszerezni a B- és T-kategóriájú jogosítványt is.

– A verseny kapcsán sokkal több mindent tudtunk meg Galamb Józsefről, a Ford T-modell pedig azért is fontos, mivel ennek köszönhetően tudott a világ autóra ülni. Három feladatlapot kaptunk, amit ki kellett időre tölteni és vissza kellett küldeni. Nemcsak Galambról és a T-modellről voltak kérdések, hanem a városról is – fogalmazott Ákos.

A délután során minden résztvevő csapat jutalomban részesült, de az első három helyezett, csapat egy egész napos kiránduláson vehet részt majd részt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest