Kiemelt hírek Makó Színes

Galambról és a T-modellről vetélkedtek a diákok

Már hagyománynak számít, hogy a Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvány a Makói József Attila Múzeummal közösen vetélkedőt hirdet az iskolások számára. Idén a 110 éves Ford T-modellről és Galamb Józsefről kellett versengeniük a diákoknak.

Minden évben más és más témájú versenyt hirdet a Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvány a Makói József Attila Múzeummal közösen: idén a 110 éves Ford T-modell és Galamb József állt a középpontban. Ebben a tanévben 10 csoport jelentkezett a levelezőversenyre, azonban a döntőbe 6 csapat jutott tovább: a návays Honfoglalók, a galambos Galamb fiókák, a bartókos Agyasok és Musztángok, illetve a JAG-ból az A-modell és a JAG II. csapata. A múzeumban megrendezett utolsó körben többek között visszatérő kérdéseket kellett megoldaniuk a diákoknak, de még vaktérképen is kellett dolgozniuk.

A sándorfalvi Túri-Kiss Ákos a Galamb fiókák csapatát erősítette. A 16 éves fiú gépész szakon tanul és szeretné elvégezni a technikusi szakot. Ha már közlekedés: célja megszerezni a B- és T-kategóriájú jogosítványt is.

– A verseny kapcsán sokkal több mindent tudtunk meg Galamb Józsefről, a Ford T-modell pedig azért is fontos, mivel ennek köszönhetően tudott a világ autóra ülni. Három feladatlapot kaptunk, amit ki kellett időre tölteni és vissza kellett küldeni. Nemcsak Galambról és a T-modellről voltak kérdések, hanem a városról is – fogalmazott Ákos.

A délután során minden résztvevő csapat jutalomban részesült, de az első három helyezett, csapat egy egész napos kiránduláson vehet részt majd részt.