Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Letartóztatták a kábítószercsempészt (videóval)

A Szegedi Járásbíróság 30 napra elrendelte annak a szerb állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, akit kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt szombaton vett őrizetbe a rendőrség. 12 kiló marihuánát találtak nála.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy még szombaton  4 óra 50 perckor a Szerb Köztársaságból Magyarország területére történő belépéskor a tulajdonát képező, általa vezetett személygépkocsiban kialakított rejtekhelyen elrejtve 37 csomag, több mint 12 kilogramm marihuánát hozott be Magyarország területére.

A gyanúsítottól lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma a becslések szerint meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a magyarországi lakó- és tartózkodási hellyel nem rendelkező, szerb állampolgárságú gyanúsított által megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, igen magas büntetési tétellel fenyegetett, melyre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. Emellett megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított a cselekménnyel érintett, hatóságok előtt jelenleg ismeretlen személyek befolyásolásával, illetve bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítási eljárás meghiúsítására, vagy megnehezítésére törekedne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított, valamint védője is tudomásul vette, így a végzés jogerőre emelkedett.