Hírek Kiemelt hírek Makó

Közös mozgással egy nemes cél érdekében

Április 21-én, szombaton jótékonysági napot rendez az Angyalsóhaj Alapítvány az Erzsébet-házért. A délelőtt folyamán közös futáson, gyalogláson vagy épp kocogáson lehet részt venni, délután a Hagymaházban folytatódik a program, ahol többek között fellép a WOX Zenekar és az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület is.

Az Angyalsóhaj Alapítvány hármas célkitűzéssel alakult meg 2016 szeptemberében. Az elmúlt időszakban több száz rászorult családnak tudtak segíteni, a tehetséges diákokat is pártolták, illetve most egy új intézményt szeretnének létrehozni Erzsébet-ház néven, ahol a 21 év feletti halmozottan sérült fiatalokkal tudnak foglalkozni szakemberek. Farkas Éva Erzsébet, az alapítvány fővédnöke elmondta, Kiss-Rigó László, a Szeged Csanádi Egyházmegye püspöke is a nemes cél mellé állt és természetes volt, hogy az Erzsébet-házat átadja az alapítvány részére.

– A jótékonysági napnak köszönhetően azon a napon kerül aláírásra az a vagyonkezelési szerződés, amelynek köszönhetően az alapítvány vagyonkezelésébe kerül az Erzsébet-ház, kifejezetten arra a célra, hogy a halmozottan sérült fiatalokat, családjaikat, illetve a városban és a térségben élő halmozottan hátrányos helyzetű családokat segítse, támogassa programokkal, különböző foglalkoztatásokkal – fogalmazott a fővédnök.

Berki Józsefnével már a decemberi jótékonysági süti kóstolón is találkozhattak. Az édesanya elmondta, nagyon hálásak a kezdeményezésért, ugyanis a 28 éves Dénes már kikerült az iskolapadból, így otthon élnek hármasban. Reméli, az Erzsébet-házban kapcsolatteremtésre is lehetőségük lesz a fiúval egykorúakkal. Dénes elárulta, a szombati jótékonysági mozgáson részt szeretne venni: kerékpárral teljesíti majd a távot.

Vargáné Szalados Klára,  a Pápay Endre Oktatási Intézmény tagintézmény vezetője megerősítette, intézményük 1951 óta létezik, ahol 23 éves korukig tanulhatnak a fiatalok. A szülőknek nagy segítséget jelent ez. Az Angyalsóhaj Alapítvány kezdeményezéséhez örömmel csatlakoztak: szakembereket biztosítanak majd az Erzsébet-ház számára.

– A szombati futáson a diákjainkkal is részt veszünk, a délutáni programom pedig a pedagógusok is ellátogatnak – tette hozzá az intézményvezető.

Kovács Gábor sportszervező elmondta: a sport mindenkihez közel áll. A szombati mozgáson lehet sétálni, futni vagy kocogni is a Hagymatikum körül, mivel nincs megkötés, mivel lehet a távot teljesíteni. A „Mozdulj rá a jóságra!” program vendége Monspart Sarolta, világbajnok tájfutó lesz. A közös bemelegítésben Rozsanyi Renáta segít, a futáson pedig Sebők Árpád, senior versenyző is részt vesz. Szilágyi Réka, a kuratóriumi tagja hozzátette, a jótékonysági estet makói csoportok színesítik majd: a WOX Zenekar, a Makói Általános Iskola Bartók Intézményének kicsinyek kórusa, az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület és a Forgatós Táncegyüttes, illetve Czibolya Kálmán a vizuális élményekről fog gondoskodni.