Hírek

Jó reggelt, Makó!

Úgy tűnik, nem tágít a borongós időjárás, ugyanis ma is várható egy-egy zápor. Az év 107. napján sem hagyjuk Önöket hírek nélkül. Lássuk, tegnap mi történt.

Nem volt kispályás az a román sofőr, aki egy körözött munkagépet szeretett volna átvinni a határon. A magyar rendőrök a csaknem 3,5 millió forint értékű járművet lefoglalták. Az év védőnője címre bárki jelölhet szakembert. Török Gábor a választás számait értékelte. Kancsendzönga alaptáborában emléktáblát avattak Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek.

Április 16-án országszerte megemlékeztek a holokauszt áldozataira: a miniszterelnökség kegyelettel emlékezik a csaknem hatszázezer magyar, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra; Makón az Eötvös utcai ortodox zsinagógát kinyitották, ahol csendes megemlékezésre is volt lehetőség.

Négy ország diákjait fogta a József Attila Gimnázium az Erasmus program keretén belül. A kétéves együttműködés záró programjaként érkeztek a diákok és a tanáraik. A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanulói társadalmi munka keretén belül fákat ültettek Gerizdesen.

Fákat ültettek a Galamb diákjai – Makó Híradó

Még tavaly ősszel vandálok törtek-zúztak Gerizdesen: facsemetéket törtek ki és szemetest csavartak ki a helyéről a Kelemen László utcai parkban. A Galamb József Mezőgazdasági Szakközép Iskola diákjai is felháborodtak és úgy gondolták, társadalmi munka keretén belül fákat ültetnek a kitörtek helyére.

A nap felpörgetése érdekében hallgassa meg a reggel himnuszát Tóth Vera, Wolfie és a Random Trip közreműködésében.