Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Négy ország tanárait és diákjait fogadja a JAG

Egy kétéves nemzetközi együttműködés záróprogramjaként fogadja a Makói József Attila Gimnázium a cserediákokat és tanáraikat. Az Erasmus programban Törökország, Lengyelország, Csehország és Spanyolország vett még részt.

Harminc diák és tizenhat tanár érkezett Makóra a programban résztvevő országokból, hogy megismerjék hazánkat, és hogy lezárják ezt a két évet. A makói gimnázium a nyitóeseményen vetítéssel is készült, amelyben az eddigi utazások emlékezetes pillanatait gyűjtötték össze, illetve a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Drummer Hands Ütőegyüttese is fellépett, öt számmal készültek a külföldi vendégeknek.

Péczelyné Gerencsér Zsuzsanna, a program főkoordinátora és a JAG biológia, kémia szakos tanára elmondta, hogy a programban a természettudományos tantárgyak kerültek középpontba, így ahogyan a külföldi utazások során, a magyarországi látogatás során is ezek lesznek a hangsúlyosak. Délelőtt nyílt biológia, földrajz, fizika, számítástechnika, matematika és angol nyelvi órákkal várják a diákokat, ahol interaktívan módon használhatják nyelvismeretüket. A délutáni kirándulások is a természettudományokról szól: többek között a Kiskunsági Nemzeti Parkba is ellátogatnak a héten.

Galgóczi Zoltán, Péczelyné Gerencsér Zsuzsanna és Fritsch Zsófia

Galgóczi Zoltán, a gimnázium 10.B osztályos tanulója is részt vesz a programban, mint elmondta, Lengyelország nagyon tetszett neki, sok új barátot szerzett és sokat tanult a környezetvédelemről is. Hozzátette, hogy a programnak köszönhetően egy nagyon jó barátra talált a szállásadója személyében, a héten pedig ő fogadja egykori szállásadóját, akivel azóta szinte minden nap beszélnek. Fritsch Zsófia (11.C) is Lengyelországban járt, mint elárulta, Częstochowa építészete tetszett neki a legjobban, illetve az, hogy mennyire barátságosak voltak az emberek, az utazás során ráadásul pár lengyel kifejezést is elsajátított.