Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Egy makói édesapa kálváriája, kormányféltő önvédelem, Halász Judit mesés művészi küldetése, Demcsák Zsuzsa napbarnította tökéletessége. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Gyermekek

Családi pótlék.

A Delmagyar.hu egy makói férfi kálváriájáról ír, aki megkapta a bíróságtól a gyermekfelügyeleti jogot, de a családi pótlékra hónapok óta várnia kellett – happy end a vége!

„Az 50 éves buszsofőrnek két gyereke született volt élettársától. Amikor útjaik 7 éve különváltak, a két gyereket az édesanyjuk magával vitte. A két testvér közül a nagyobbik, a jelenleg 14 éves Tóni – a kisebbik, Rózsi most 12 éves – már tavaly jelezte az édesapjának, hogy szeretne hozzá költözni. Mivel a volt párjával nem tudott erről megegyezni – nem csoda, hiszen beszélő viszonyban sincsenek –, hosszas bírósági procedúra indult, szakértőket is meghallgattak.”

A gyermekfelügyeleti jogot a bíróság még tavaly neki ítélte, de a családi pótlék 4 hónapja késik

Makó – Tavaly december óta várja a családi pótlékot a hivataltól a makói Hajdú Róbert, fia ugyanis immár hivatalosan is nála lakik, nem az édesanyjánál. Jó hír, hogy miután utánajártunk, kiderült: napokon belül megkapja – az eljárást azonban feleslegesen hosszúnak és bürokratikusnak tartja.

Öncenzúra

A biztonság garanciája.

Nem csupán kormányváltó hangulat nem volt: rendkívül sokan mentek el szavazni annak érdekében, hogy maradjon ez a kabinet, mert bíznak Orbán Viktorban – elemez a Demokrata Online-nak Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

„Az történhetett, hogy a baloldali és liberális média olyan felfokozott hangulatot keltett a saját szavazói körében, ami miatt még a közvélemény-kutatók is, szinte magukat öncenzúrázva, azt mondták, hogy vélhetően mindenki túlbecsüli a Fidesz népszerűségét, és a valóságban bizonyára nem lesz ekkora a támogatottságuk.”

A választók bíznak a kormányban | Demokrata

Nem csupán kormányváltó hangulat nem volt: rendkívül sokan mentek el szavazni annak érdekében, hogy maradjon ez a kabinet, mert az Orbán-kormányban látják a szociális és a fizikai biztonságuk garanciáját – mondta a Demokratának Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Öröm

Művészi küldetés.

Mirr-murr kandúrról, az ikonikus mesefiguráról, a zene erejéről és sok más érdekességről vall a Hirado.hu cikkében Halász Judit.

„Azt szeretném, hogy örüljenek az emberek, és ha ez minimálisan sikerül nekem ebben a műfajban, akkor az nekem is öröm – fogalmazott Halász Judit. Fantasztikus érzésnek tartja, hogy amikor bemegy a színpadra egyszerre csak elhallgat az a sok gyerek, akik pillanatokkal korábban még önfeledten kiabáltak, kacagtak, futkároztak.”

Halász Judit: Azt szeretném, hogy örüljenek az emberek

Nemcsak az előadóművész ünnepelt a közelmúltban kerek évfordulót, hanem Mirr-Murr, a kandúr is. Az ikonikus mesefigura idén lesz 45 éves. Az MTV 1973 augusztusában kezdte el sugározni a gyermekprogramot. Halász Judit az évforduló alkalmából interjút adott a Kossuth Rádió Szombat délelőtt című műsorának. A művésznő szép időszakként emlékszik vissza a kezdetekre.

Kikapcsolódás

Tökéletes test.

Demcsák Zsuzsa kiszabadult az unalmas hétköznapokból, és elment Dubajba egy kicsit lazítani – fogalmaz a Blikk Online.

„Gyönyörű helyen nyaral, ez látszik a Facebook-oldalán megosztott képén melyhez azt írta: Végre egy kis pihenés napsütéssel megfűszerezve. Ti mivel töltitek a hétvégét?”

Megmutatta tökéletes testét Demcsák Zsuzsa

Demcsák Zsuzsa kiszabadult az unalmas hétköznapokból, és elment Dubajba egy kicsit lazítani.