Hírek

Jó reggelt, Makó!

A hét utolsó napján is érdemes velünk tartani: a tegnap híreit mutatjuk reggeli cikksorozatunkban. Az Anasztáziákat és Tasokat köszönthetjük a mai napon. Remek időnek igérkezik, ugyanis napközben akár 25 fok is lehet: érdemes elnézni a Maros-partra vagy csak túrázni egyet.

Ahogy már lenni szokott, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma idén is csatlakozott a Szakmák Éjszakájához. A leendőbeli középiskolások 10 állomáson keresztül fedezhették fel a szakmákat.

A Makói Óvoda Kálvin téri tagintézményében nyílt nap volt: a kisgyerekek felfedezhették a játékokat, szüleik pedig betekintést nyerhettek az intézménybe, megismerkedhettek az ott dolgozó óvodapedagógusokkal. A Földeáki Öregfiúk családi napot tartott: több mint egy mázsás sertést vágtak le.

Az Utazó Planetárium karnyújtásnyira hozta az univerzumot a látogatók számára: a Városi Sportcsarnokban felállított kupolasátorban mintegy 40-45 fő élvezhette egyszerre a bolygóközi utazást az előadások során. Legyen, vagy ne legyen buli a Maros-parton? A Marosparti Baráti Kör taggyűlésén a legnagyobb vita a diszkó szervezése körül alakult ki. Versekkel lepték meg a makóiakat a SZÖSZ tagjai.

Versekkel lepték meg a makóiakat – Makó Híradó

Háromszáz verset osztottak szét és csocsó bajnokságot rendeztek a SZÖSZ tagjai a hétvégén Makón. Az önkéntes csapat tavaszi rendezvényén zsíros és lekváros kenyérrel, no meg jó hangulattal vártak mindenkit a szervezők.

Ma folytatódik a Formula 1-es szezon: 8:10 órakor felbőgnek a motorok a shanghai pályán. A pole pozícióból a Ferrari németje, Sebastian Vettel rajtolhat, mellőle csapattársa, a finn Kimi Raikkonen készülhet a rajtra. A második sorból a Mercedes pilótái, Valteri Bottas és Lewis Hamilton indulhat. Persze, aki kedveli a vízpartot és a nyugalmat, a csanádpalotai Zápor-tónál horgászversenyt hirdettek.

A reggelt kezdjük Nancy Sinatra dalát új köntösben, Dua Lipától.