Kiemelt hírek Makó Színes

Versekkel lepték meg a makóiakat

Háromszáz verset osztottak szét és csocsó bajnokságot rendeztek a SZÖSZ tagjai a hétvégén Makón. Az önkéntes csapat tavaszi rendezvényén zsíros és lekváros kenyérrel, no meg jó hangulattal vártak mindenkit a szervezők.

Szabó Anita – Makó

Az őszi jókívánság üzenetek után, ismét egy országos kezdeményezéshez csatlakozott Makó, a SZIGNUM Önkéntesek Szervezete felhívásának köszönhetően. A költészet napjához kapcsolódóan, magyar szerzők írásait helyezték el a város különböző pontjain. – Arra biztattunk mindenkit plakátokon és a közösségi oldalak bejegyzéseiben, hogy osszon meg verseket a makóiakkal. Háromszázat sikerült lemásolnunk és most ezeket fogjuk egy séta keretében átadni másoknak – tájékoztatott Szabóki Melinda. A SZÖSZ vezetője hozzátette, nagyon fontos szempont volt ismét számukra a környezet védelme, tehát szép és fontos üzeneteket akartak közvetíteni másoknak és nem pedig szemetelni. – Szerintünk ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a versolvasás fontosságára felhívjuk a figyelmet és kedvet ébresszünk a jó gondolatok befogadására. Örülünk, hogy most is többen csatlakoztak az ötletünkhöz – mondta Melinda. – Én húsz alkotást nyomtattam ki, köztük vannak istenes versek és az egyik kedvenc művem, Petőfi Sándor Alföld című költeménye is – árulta el Baranyi Katalin önkéntes, aki lelkesen osztotta meg a járókelőkkel a papírlapokat. A kis csapatnak még egy menyasszonyt is sikerült megörvendeztetniük a nagy napon különleges gondolatokkal.

Szeptemberi megalakulása óta már több sikeres akciót tudhat magáénak a SZÖSZ. Rengeteg képeslapot sikerült egy autista kisfiú születésnapjára elküldeni, ősszel jókívánságokkal teli palacsintafesztivált rendeztek, bekapcsolódtak ünnepi adományosztásokba és februárban egy remek hangulatú farsangi mulatságot szerveztek, amelyre 400 fánkot sütöttek. Ezúttal is gondoltak ilyen szempontból a várost bejáró versposztolókra, mert csokival, lekváros és zsíros kenyér halmokkal várták őket. A felfrissülést követően három, vadonatúj csocsó asztalt avathattak fel a vállalkozó szelleműek egy bajnokság keretében.  S hogy teljesen szabályos legyen a versengés, a sportág világbajnokát látták vendégül a tavaszi rendezvényen. Illés István 2005-ben nyerte el a rangos címet és ezúttal a mérkőzéseket zsűrizte. Közben hasznos tanácsokkal látta el és érdekes információkkal látta el a lelkes fiatalokat. – Jó térlátásra, reflexekre, állóképességre, kitartásra és sok gyakorlásra van szükség az eredményes versenyzéshez.  Minél több sikerélményt kell begyűjteni a motiváció fenntartásához, ezért gyakran kell versenyezni – osztotta meg tapasztalatait a profi csocsó játékos. Vidám hangulatban, estig tartó játékkal zárult a versmegosztó nap Makón.

navigate_before
navigate_next