Hírek Kiemelt hírek Makó

Legyen, vagy ne legyen buli a Maros-parton?

A Marosparti Baráti Kör taggyűlésén a legnagyobb vita a diszkó szervezése körül alakult ki, az üdülő tulajdonosok közül többen ellenzik, pedig a Hypnose Weekend korábbi szervezője szerint van igény rá.

Taggyűlést tartott a Marosparti Baráti Kör, amelyen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester, Toldi János képviselő és az önkormányzat több munkatársa is.

Jenei Sándor, a baráti kör elnöke kiemelte, elkezdett terjedni a városban, hogy „néhány újgazdag úri passzióját képviselik”, illetve ki akarják sajátítani a Maros-partot, ezt azonban határozottan visszautasítja, közösségük azért dolgozik, hogy a város lakosainak, vendégeinek kulturált, elfogadható pihenést kikapcsolódást támogassanak.

Az elmúlt években számos kisebb-nagyobb eredményt is sikerült elérni a városvezetéssel közösen, példaként az út egyirányúsítását, az utcanevek elintézését említette, de az üdülő tulajdonosok számára hasonló könnyebbség az is, hogy a szemetet most már nem péntekenként, hanem hétfőn szállítják el, ami sokkal életszerűbb. Az önkormányzati tulajdonban lévő üdülőtelkek eladása is évtizedek óta váratott magára.

Emellett azonban több probléma is felmerült, amit megbeszélhettek az önkormányzattal. Ilyen például a WC kihelyezés. Korábban ezt mobil WC-kkel oldották meg, ám azokat hol felborogatták, hol az út közepére húzták a vandálok. Az ártér miatt azonban másra nem lehet engedélyt szerezni. A kutyakiképzőknek is más helyet javasolnának az itt élők, mert a 30-40 házi kedvenc után nem takarítják el az ürüléket, amivel tele van a terület, ahol most vannak.

Farkas Éva Erzsébet elmondta, folyamatosan vizsgálják a lehetséges fejlesztéseket, igény volt egy büfére, ezt 7 millió forintból ki is alakították, hamarosan megnyílik. A majális a Maros-parton lesz, illetve egyeztetés alatt van szeptember végére egy másik nagyobb rendezvény, egy megyei szintű gazdatalálkozó a Vállalkozók Éve jegyében.

A város és a Maros-part összekötéséhez az önkormányzat egy kisvasutat is szeretett volna hozni, tárgyaltak is vállalkozóval, azonban nem vezetett eredményre, de nem tettek le róla, hogy megvalósuljon. A Vadászház felújítására is készen vannak a tervek, ez azonban egy román-magyar közös pályázat, ami nagyon nehezen halad. Ugyanígy az Arad-Makó kerékpárút projekt is áll, bár magyar részről kész van minden, a románok még terveznek. Játszótéri játékokkal azonban ebben az évben is fog bővülni az üdülő terület. Egyeztetés van a strandon egy 10×10 méteres pancsoló medence kihelyezésére is a kisgyerekeknek, akiket a szülők nem akarnak a Marosba engedni.

Bár a Marosparti Baráti Kör elnöke szerint több rendezvényt is szívesen fogadnának a területen, az is kiderült, hogy nem mindegy milyet. A korábbi években itt tartott Hypnose Weekend ugyanis több üdülőtulajdonosnak nem tetszett. A problémák leginkább a szeméttel, és a részeg 15-16 évesekkel vannak (még ha utóbbi esetében volt aki belátta, hogy azok nem a rendezvényen vették az alkoholt).

 

 

One Response

  1. 2018.04.14.-i Maros-parti Baráti Kör taggyűléséhez kívánok hozzászólni. Nem tudom milyen taggyűlés az olyan amikor az érintettek kb 60 %-a nem tudott róla. Én úgy tudom, hogy taggyűlésekre az értesítőt írásban kell eljuttatni az érintettekhez. Az is érdekes számunkra akik csak utólag értesültünk a megbeszélésről, hogy pont a közvetlen szomszédok nem lettek értesítve hogy a szomszédságunkba milyen nagy érdeklődésű programok vannak kilátásba a nyár több hétvégi napot lefoglalva. Ez csak egy “szolgáltató” mondta el, de mivel van még több ” szolgáltató” is gyakorlatilag azok az üdülő tulajdonosok akik tényleg pihenésre és baráti találkozókra használná a nem kis anyagi befektetéssel járó üdülőjüket azok nem tudom mitévők legyenek. A hétvégére ne szervezünk programot,? menjen mindenki haza aludni,?az esetleg távolabbról hívott vendégeknek keressünk a városban valamelyik panzióban éjszakára szállást? és majd reggel találkozunk majd. Na ezt azért mi tulajdonosok nem egészen így képzeljük el.!!! Az hogy a bulik után milyen szemét van az csak egy nagyon kicsi töredéke a dolognak ezt a rendezők mindig megoldják mert rendbe teszik a területet. És mi van az elviselhetetlen hangerővel ??? Bánfiné

Comments are closed.