Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

Közel 140 kilós disznót vágtak az Öregfiúk

A Földeáki Öregfiúk több mint egy mázsás disznót dolgoztak fel szombaton. A családi programmal egybekötött délelőttön előállított disznóságokat a következő taggyűlésekkor fogják elfogyasztani. Sült vér, tepertő és sült hús is készült a nap folyamán.

Közel 5 éve alakult meg a Földeáki Öregfiúk csapata egy erdélyi túra után. A tagok a családi programok mellett focimeccseken is részt vesznek, illetve szerveznek. Szombat délelőtt remek hangulatú disznóvágásnak adott otthont a földeáki művelődési ház udvara. Szalai Róbert, az öregfiúk egyik alapító tagja elárulta, nem ez az első alkalom, hogy ilyen programot rendeznek. Ahogy 2 évvel ezelőtt, most Molnár Zsolt édesanyja ajánlotta fel a disznót.

– Az első sertés is 140 kilós volt, most is akörül lehetett. Feldolgoztuk, majd úgy döntöttünk, hogy amikor összegyűlünk, elfogyasszuk a disznóságokat. Kisebb vita tárgya volt, mi készüljön belőle, hiszen ez nem olyan, mint amikor otthon vágunk jószágot – fogalmazott Róbert. Az alapító tag a kolbásszal töltött szűzpecsenyét szereti, azonban az ma nem készült. Helyette volt többek között sült vér, kolbász, tepertő és leves is.

navigate_before
navigate_next

Amíg a felnőttek dolgoztak, addig a kicsik élvezték a jó időt: előkerültek a rollerek, a tanulóbiciklik és a színes kréták is.