Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Kipróbálták, milyen is ovisnak lenni

A kisgyerekek felfedezhették a Kálvin téri óvoda játékait, szüleik pedig betekintést nyerhettek az intézménybe, megismerkedhettek az ott dolgozó óvodapedagógusokkal.

A vidám hangulatú délelőttön több helyszínt is bejárhattak a leendő ovisok, a jó időnek köszönhetően a homokozót és a kinti játékokat is kipróbálhatták. Többen kismotorra pattantak, hogy azzal járják körbe a hatalmas udvart, mások a csoportokban mesekönyveket ragadtak, de a kisautók és a dínók is népszerűek voltak.

navigate_before
navigate_next

Bába Andrásné, az intézmény vezetője elmondta, hogy a Kálvin téri óvoda kiemelten foglalkozik a tehetséges gyermekek gondozásával: 5 éves korban felmérik az érdeklődés térképe nevű módszerrel, hogy milyen részképesség területén tehetségesek a gyerekek. Ez alapján építik fel, hogy milyen szabadidős tevékenységet tudnak kínálni a nagycsoportosoknak, ami lehet mozgásos (foci, kézilabda, szivacslabda), művészeti (zene, kézműves foglalkozás), de akár matematikai is. Az intézményvezető azt is kiemelte, hogy szakvizsgázott drámapedagógusok vannak az óvónők közt, akik a délelőtt folyamán érzelemfejlesztő játékokkal segítik a gyerekeket az érzelmek feldolgozásában, hogy ki tudják játszani magukból.