Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Hétvégén sem hagyjuk önöket reggeli hírösszefoglaló nélkül: a helyi és országos híreink mellett a hét emberéről is olvashat cikkünkben!

A Honvéd városrész fejlesztésének köszönhetően különböző kulturális és közösségépítő programokat is szerveznek: péntek délután is egy ilyennek adott helyszínt a zöldért konyha, ahol különböző művészeti ágakat próbálhattak ki a gyerekek. Tegnap kihirdettük a hét emberét: Puskás Dánielt, a Makói Medáliák idei díjazottját, A vakok zsoltára szerzőjét.

A floridai iskolai mészárláshoz hasonlót tervezett egy magyar gimnazista: egy közösségi oldalon és személyes beszélgetések során is utalt arra, hogy a floridai lövöldözéshez hasonlóan diáktársait lelövi, majd utána öngyilkosságot követ el. Egy figyelmetlen tolvajt a zsebéből kieső villanyszámla árulta el, ez alapján hamar megtalálták a nyomozók. Több, mint egy hónapja elérhető a weben az szja-bevallási tervezet, érdemes átnézni, s szükség esetén módosítani – hívta fel a figyelmet a NAV.

Folytatódik a Bajnokok Ligája: a Bayern München a címvédő Real Madriddal, a Liverpool pedig az AS Romával találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Ha pedig inkább a vízparton töltené az időt: vasárnap rendezik meg a csanádpalotai Zápor horgásztónál az idei Tavasz Kupát.

A mai napot pedig Szeder Reggeli dalával indítjuk!