Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Egy különleges utazásra invitált a MAFIA

Az Utazó Planetárium karnyújtásnyira hozta az univerzumot a látogatók számára: a Városi Sportcsarnokban felállított kupolasátorban mintegy 40-45 fő élvezhette egyszerre a bolygóközi utazást az előadások során.

Az EFOP pályázatnak köszönhetően megvalósuló ingyenes előadás több körben zajlott, így még többen tudták megtekinteni a tudományos ismeretterjesztő műsort, amelyben a Naprendszert járhatták körbe a látogatók, de egy kicsit ki is léphettek onnan a különleges vetítés során, amely 360 fokban zajlott folyamatosan, így a résztvevők úgy érezhették, mintha maguk is az űrben lennének.

Szabó Ágoston, az Utazó Planetárium munkatársa elmondta, hogy immáron hatodik éve járják az ország iskoláit, óvodáit, művelődési házait, de nemzetközi konferenciákra is tudnak műsorral készülni, hiszen a palettájuk több műsorból áll, a kicsiknek például mesés történettel készülnek, amelyben egy manó és egy tündérlány egy űrlény barátjukkal tekintik meg a bolygót.

Igaz Dániel, a SZIGNUM nyolcadik osztályos tanulója is részt vett az előadáson, mint elmondta, nagyon szereti a földrajzot, így örült, hogy el tudott jönni.