Hírek Kék hírek Kiemelt hírek Ország-világ Térség

Villanyszámlája buktatta le a tolvajt

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Pitvaroson betört egy házba és értéktárgyakat vitt el. A feltételezett elkövetőt gyötörte a bűntudat, ezért további lopásokat is bevallott.

A helybeli férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. január 14-én egy pitvarosi lakóház ajtaját befeszítette, majd az ingatlanba bement és elektronikai cikkeket, szerszámokat, valamint ruhaneműket lopott el.

A tolvaj figyelmetlen volt, mert a bűncselekmény helyszínén kiejtett a zsebéből egy befizetett közüzemi számlát, amit a nyomozók később megtaláltak. Az irat alapján megállapították a feltételezett elkövető kilétét, majd elrendelték a férfi körözését, akit néhány órán belül el is fogtak.

A tolvajt a makói rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerővallomást tett. Elmondta, hogy tettét nagyon megbánta, és mivel gyötörte a bűntudat, ezért két korábbi bűncselekmény elkövetését is beismerte. A férfival szemben lopás miatt indult eljárás, amelyben a nyomozást a makói rendőrök a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbították.

 

Forrás: police.hu