Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Péntek van, és bár ma kevesebb napsütéssel indul a reggel, a hétvégén igazi kirándulóidő várható – erről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A József Attila Gimnáziumban adhattak számot tudásukról tegnap az elsősegélynyújtók, illetve a csecsemő- és kisdedgondozók a területi versenyeken. Mindezt nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is be kellett mutatniuk: szituációs feladat is várta a résztvevőket. A felhős idő mellett sok napsütésre is számíthatunk a hétvégén: 20-25 fokok is lehetnek. A jó idő margójára: környezetbarát módon fogja előállítani termékeit a világ legnagyobb sörgyártója.

Négy héten belül, május 7–8-án alakul meg az új Országgyűlés, amely az elsők között a Stop, Soros! törvénycsomagról és az ország 2019-es költségvetési tervéről fog tárgyalni. A Momentum közösségi finanszírozási programot indít annak érdekében, hogy eredményesen készülhessenek az európai parlamenti és az önkormányzati választásokra.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 19 migráns Csongrád megyében: pakisztáni és indiai állampolgároknak vallották magukat. Baleset volt Maroslele közelében, a 43-as főúton: összeütközött egy kamion és egy autószállító tréler, a makói hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre.

A reggelt pedig Kygo dalával indítjuk: