Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

A Tavaszi Zsongáson is keresték Honvéd kis tehetségeit

A Honvéd program keretén belül nemcsak a városrész szépül meg, hanem a közel 1 milliárd forintos támogatásból kulturális és közösségépítő rendezvényeket is szerveznek. Péntek délután is egy ilyennek adott helyszínt a zöldért konyha, ahol különböző művészeti ágakat próbálhattak ki a gyerekek.

Mintegy 1 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően fejlődhet Honvéd városrész. A projekt keretén belül javul infrastruktúra, illetve különböző kulturális és közösségépítő programokat szerveznek. Ma délután a zöldért konyhában az Egyesített Népjóléti Intézmény pedagógusokat kért fel, akik a saját művészeti águkban mutatkoztak be a gyerekeknek – így sok mindenben kipróbálhatták magukat a lurkók.

Bárdi Andrea művésztanárnővel rajzolhattak, Doktor Lászlóval és a Forgatós Táncegyüttessel néptáncolhattak, Gábor-Nagy Árpáddal a fúvószenekari létbe tekinthettek bele a gyerekek, míg Varga Norbert a színjátszásról mesélt és Rudicsné Mónika egészséges ételeket mutatott be az érdeklődőknek. Tóthné Balázs Andrea, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője elmondta, a pénteki, Tavaszi Zsongás program lényege az volt, hogy minél több gyerkőcöt szólítsanak meg. Hozzátette, ha igény lesz rá, a következő 3 évben is több ilyen rendezvényt szerveznek.

 Tomogyi László a kézműveskedést és a főzést próbálta ki. A 10 éves kisfiú a Szikszai György Református Általános Iskolában rajzszakkörre is jár Bárdi Andreához.

– Szeretek rajzolni. Most egy pályázaton vettem részt, ahol a zongorajáték meghallgatása után kellett valamit alkotni, ami elsőnek jutott eszembe – fogalmazott Laci. Nemcsak a képzőművészet érdekli, hanem a főzés is, ezért is jelentkezett a Kavarda főzőtanfolyamra. – A kedvenc ételem a lepény, remélem, megtanulom majd elkészíteni.

navigate_before
navigate_next

A délután során nemcsak a tehetségek bontakoztak ki, hanem barátságok is. A mulatság sem maradhatott el: a Csongrád Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettesének, Kolompár Lászlónak és barátainak a jóvoltából látták vendégül a családokat.