Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Vásárhelyi méhecskerobot, gondolatok nélküli ellenzék, Gyurcsány kígyóbaja, Tóth Gabi bújós románca. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Méhecskerobot

Élményszerű tanulás.

Digitális eszközökkel „dobják fel” a napi tanulási rutint a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában: van, hogy szavazószett segítségével irat a tanár röpdolgozatot – derül ki a Delmagyar.hu cikkéből.

„Iskolánkban már számos digitális eszközt használunk az órákon. Például a méhecskerobotok a térfejlesztésben is segítik a diákokat, és sikerélményhez juttatják a gyerekeket. Arra motiválják őket, hogy megtalálják a jó megoldást. A szavazószettünkkel lehet játszani, de dolgozatot is írni, aminek azonnal megtörténik a javítása. A gyerekek így rögtön megtudják az eredményt, a pedagógus pedig azt, hogy hol tartanak a gyerekek a tananyag elsajátításában.”

A fehér kréta és a zöld tábla kimegy a divatból: digitális eszközökkel élményszerűbb a tanulás

Programozó szakkörön készítettem ezt a legórobotot az egyik osztálytársammal – mutatta a Varga Tamás Általános Iskola 7. osztályos tanulója, Borsi Zalán. – Ha jól emlékszem, elsős és másodikos korunkban még használtunk hagyományos táblát az osztályban, amire krétával lehetett írni. Utána jött a mágneses tábla. Ma már legtöbbször interaktív táblán dolgozunk.

Játék

Gondolatok nélkül.

Galló Béla politológus a 180 percben elmondta, hogy az ellenzéki pártoknak önkritikát kellene gyakorolniuk, hogy ezt a sikertelen periódust újragondolják – írja a Hirado.hu.

„Az elmúlt években voltak arra utaló jelek, hogy a magyar ellenzéki pártokról azoknak is rossz véleményük volt, akik esetleg kívülről támogatták őket. Soros György az MSZP-ről kijelentette, hogy a Fidesz zsebében van, ami arra enged következtetni, hogy lehet, hogy a pártoktól a hálózatosodásra és a médiára fog az ellenzéki súly áthelyeződni, miközben a pártok játsszák saját játékaikat. A kérdés, hogy ez mennyire lehet hatékony gondolatatok nélkül – mutatott rá a szakértő.”

Gondolatcserére lenne szükség az ellenzéknél

Az ellenzéki pártok már a voksolás estéjén bírálták egymást. Legtöbben az LMP-t, amelyen belül is viták alakultak ki. Hadházy Ákos, az MSZP teljes vezetése és a Jobbik elnöke is lemondott. Galló Béla politológus a 180 percben elmondta, hogy a pároknak önkritikát kellene gyakorolniuk, hogy ezt a sikertelen periódust újragondolják.

Kaland

Kígyóbaj és macskajaj.

Az Origo.hu azt elemzi, hogy viselkedett és mit fogyaszthatott Gyurcsány Ferenc a választás estéjén.

„Alapvetően nehéz dolog ez a kampány, de nagyon úgy néz ki, hogy az ilyen népi bölcsességek a DK elnökét egyáltalán nem foglalkoztatják. Sajtóértesülések szerint a lakossági fórumok első számú sztárja, megmondóembere, előadóművésze pozitívan fogta fel a dolgot, és az egyes kampányállomásokat, tárgyalásokat és sajtótájékoztatókat gigantikus és sajátos kalandként élte meg.

Kígyóbaj vagy macskajaj: ilyen volt Gyurcsány Ferenc a választás estéjén

Az LMP egyik jelöltje azt mondta a nagy és természetesen példátlanul sikeres, hihetetlenül eredményes egyeztetések után, hogy Gyurcsány Ferenc részeg volt. Nem tudjuk, hogy Vágó Gábor, ha látta Gyurcsány legutóbbi szereplését, kígyózását, most mire gondolhatott.

Biztonság

Tóth Gabi románca.

A sztár március elején jelentette be, hogy újra rátalált a szerelem a Séfek séfe zsűritagja, Krausz Gábor személyében – olvasható a Lokál Online-on.

„Az énekesnő Boginak beismerte: a hiedelmekkel ellentétben egy kapcsolatban nagyon visszafogott, bújós típus, akinek fontos, hogy biztonságban érezhesse magát, és úgy tűnik, megtalálta ezt a férfit Krausz Gábor személyében, aki lapunknak korábban szintén visszafogottan nyilatkozott szerelmükről: Köszönjük a gratulációt. Boldog vagyok, de egyelőre többet nem szeretnék mondani.”

Tóth Gabi és Krausz Gábor: Boldogok vagyunk

Tóth Gabi március elején jelentette be, hogy újra rátalált a szerelem a Séfek séfe zsűritagja, Krausz Gábor személyében. Bár az énekesnő az utóbbi időben tudatosan óvja magánéletét, Dallos Bogi műsorában megtörte a csendet. Tóth Gabi és Krausz Gábor lassan két hónapja boldog párkapcsolatban él, de a szerelmesek nagyon óvják magánéletüket, és a közösségi oldalaikon megosztott szerelmes fotóikon kívül szűkszavúan nyilatkoznak kapcsolatukról.