Belföld Hírek Kiemelt

Május 7-én alakul meg az új parlament

Négy héten belül, május 7–8-án alakul meg az új Országgyűlés, amely az elsők között a Stop, Soros! törvénycsomagról és az ország 2019-es költségvetési tervéről fog tárgyalni – írja a Magyar Idők.

MH – Belföld

A lap szerint közben megkezdődött a kormányalakítás folyamata, amely nagyrészt új személyekből álló, új szerkezetű kabinet lesz majd.

Az új kormány politikai programja négy alappilléren – a versenyképességen, a munkaalapú társadalmon, a demográfián és a nemzeti identitás kérdésén – alapul. A névsort az esküt megelőzően a miniszterelnök ismerteti, az ellenzék részéről addig megjelenő találgatások, kiszivárogtatások a zavarkeltést szolgálják – olvasható a cikkben.

A dátum pontosan megfelel az Ország­gyűlés házszabályának, amely szerint az újonnan megválasztott parlamentet a köztársasági elnök a választást követő egy hónapon belüli időpontra hívja össze. Az új összetételű ház a korábbi évek rendjének megfelelően még a tavaszi ülés­szakban az ország jövő évi költségvetésének tervezetéről kezdi meg a vitát.

A kormány összetételéről Orbán Viktor számol majd be, konkrét nevekről az elkövetkezendő napokban csak találgatások jelenhetnek meg, hiszen a jelenleg körvonalazódó névsort csak egy nagyon szűk kör ismeri.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.