Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Tegnap volt a magyar költészet napja, ezen alkalomból pedig idén is átadták a Makói Medáliák díjat – erről is olvashat reggeli hírösszefoglalónkban, de azt is eláruljuk, milyen idő várható a hétvégén.

Átadták a Hagymaházban a Makói Medáliák díjat: az elsőkötetes szerzőknek járó irodalmi díjat idén Puskás Dániel, A vakok zsoltára című kötet szerzője kapta. A fiatal költő ráadásul már délelőtt Makóra érkezett, egy rendhagyó irodalomórán versei felolvasása mellett gitárt is ragadott. A magyar költészet napjának alkalmából, József Attila születésnapján a makói kötődésű költő szobra előtt is koszorút helyeztek el.

A négy középiskola közt a Tavaszi Kupán zajló mérkőzések röplabdával fejeződtek be, tegnap hirdették ki a végeredményt: a Keri nyert, második a JAG, harmadik a JUGYU és negyedik a Galamb lett. Jótékonysági Napot tartanak az Erzsébet-házért, április 21-én sporttal és előadásokkal gyűjtenek a halmozottan sérült fiatalok számára létesítendő intézmény javára.

– Minden magyar ember győzött április 8-án – mondta el Lázár János országgyűlési képviselő a Promenad.hu választási utáni nagyinterjújában, amelyben arról is beszélt, hogy hálás Makónak, mely befogadta őt. A kampány legfontosabb pillanatait egy videóban foglalta össze Lázár János, ezzel is szerette volna megköszönni az újabb bizalmat. Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke portálunknak elmondta: Kiss Attila harmadszor is elbukott. Hozzátette: hiába erőltette a Jobbik, nem számított volna Rója István visszalépése, nekik és az LMP-nek történelmi felelősségük van az eredményben.

A mai napon 26 Celsius-fok várható, holnap pedig egy hidegfront érkezik erős széllel, záporok is lehetnek. A pénteki 22 fok után szombaton és vasárnap 25, illetve 24 fok körül alakul a nappali hőmérséklet: a szél mérséklődik, az ég viszont hétvégén is felhős lesz.

A nyárias időt és a mai napot az Earth, Wind & Fire örökzöld dalával köszöntjük!