Hírek Kiemelt hírek Makó

Gyakorlatban is bizonyítottak az elsősegélynyújtók

A József Attila Gimnáziumban adhattak számot tudásukról az elsősegélynyújtók, illetve a csecsemő- és kisdedgondozók a területi versenyeken. Mindezt nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is be kellett mutatniuk: szituációs feladat is várta a résztvevőket.

A 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny és a 23. Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Verseny területi fordulóin 3 kategóriában (gyermek, ifjúsági, felnőtt) versenyeztek a résztvevők. Az elsősegélynyújtásban öt csapat indult, akiknek elméleti és gyakorlati feladatokat is teljesíteniük kellett – mondta el Héjjáné Borbás Anikó, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet Hódmezővásárhely-Makó területvezetője.

navigate_before
navigate_next

A szituációs feladatban két sérültet kellett ellátnia a csapatoknak, közben pedig minden részletre figyelniük kellett: a sebek ellátása mellett a helyszín biztosítása, illetve a kétségbeesett tanárnő megnyugtatása is a feladat része volt, miközben egyszerre végezték a két ellátást, ráadásul mindezt időre. Szücs András, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola felnőtt csapatának csapatkapitánya elmondta, hogy szakképzésének gyakorlata során szembesül ilyen szituációkkal, és bár gyógy- és sportmasszőrként dolgozik, ez is szerves része az egészségügynek. Hozzátette, a csapat munkája bár nem volt túl profi, a vizsgaidőszak miatt nem jutott elég idő a gyakorlásra, de mindenki tudása szerint a legjobbat nyújtotta.