Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makó árvízi hősei, ellenzéki romok, Soros-felforgatás, Zámbó Krisztián csodálatos lánykérése. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Jelkép

Makó árvízi hősei.

Karsai Ildikó grafikusművész 2001-ben árvízi emlékművet tervezett Makónak, felállítására azonban eddig egyik évfordulón sem volt pénz, 2020-ban sikerülhet – állítja a Delmagyar.hu.

„Maga a mű egyébként egy 3,1 méter magas, 1,3 méter széles, fával zsaluzott vasbetonból lévő négyszögletű keret lenne, amely egy 2,2 tonnás, 2,7 méter magas és fél méter vastagságú üvegtömböt vesz körül; ez utóbbi teteje hullámvonalat idézne. A jelkép nemesen egyszerű: az ember legyőzte a vizet – olvasható a lektorátus támogató szakvéleményében.”

Szobrot kaphatnak a makói árvíz hősei

Karsai Ildikó eddig asztalfiókban maradt munkája az 1970-es árvíznek állít emléket. Akkor 624 centiméterrel tetőzött a Maros. Mivel még a város legmagasabban fekvő pontját is 2 méteres víz borította volna, ha betör a folyó, 45 évvel ezelőtt 18 ezer embert telepítettek ki a városból és környékéről.

Rom

Leváltották az ellenzéket.

Reménytelen helyzetbe került az ellenzék a Fidesz kétharmados győzelme után, a választópolgárok büntettek – így a Hirado.hu.

„Boros Bánk Levente elmondta: a szocialista párt már korábban sem volt működőképes. ‘Nagyon beszédes volt, hogy feláldozta a saját miniszterelnök-jelöltjét, és importált egyet, ami azt mutatja, hogy romokban hever az MSZP’ – mondta a politológus. Bárki is lesz az MSZP elnöke, komoly feladat vár rá, de az is lehet, hogy csődöt jelent a párt, mivel súlyos adósságot görget maga előtt – tette hozzá.”

Reménytelen helyzetbe került az ellenzék a Fidesz kétharmados győzelme után

Az ellenzéki pártok jelentős része elnökség nélkül maradt a Fidesz-KDNP elsöprő választási győzelme után. Simon János politológus a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában azt mondta: „minden ellenzéki politikai erő vesztes, hiszen nem kormányváltás, hanem ellenzékváltás történt, amiben a választópolgár volt a bíró” – vélekedett.

Cirkusz

A Soros-ellenzéki.

Az Origo.hu szerint Soros leghűségesebb agitátorának most jött el az ideje, Soros leváltotta az eddigi ellenzéket, és a Színház- és Filmművészeti Főiskola egykori bukott, kirúgott diákját nevezte ki.

„A legtöbbet pedig az mondja el Gulyás Márton és anarchista társainak demokráciafelfogásáról, hogy vasárnap este, amikor kiderült, hogy csúfosan megbukott Gulyás terve az új Soros-ellenzék megszervezésére, emberei az Oktogonra vonultak, és lezárták. Most viszont eljött Gulyás ideje: Soros György leváltotta teljes, bukott ellenzéket, hiszen saját, hatásosabban működő ellenzéket akar. Ennek megszervezése, tüntetések, utcai cirkuszok rendezése pedig Gulyás Márton feladata.”

Hamisított közvélemény-kutatásokkal terrorizálta az ellenzéket Soros embere

A hivatásos zsebprovokátor, a rendkívül tehetségtelen anarchista Gulyás Márton az állami számvevőszék elleni januári támadás óta sem hagyta abba a nevetséges provokációit. Az addigi Soros-pénzekből végrehajtott agresszióit itt foglaltuk össze. A február óta tartó kampányban végig arra törekedett, hogy választói felhatalmazás nélkül elfoglalja az ellenzéki oldalt, utcai akciókkal és meghamisított közvélemény-kutatásokkal nyomást gyakoroljon az ellenzéki pártokra.

Gyűrű

Lánykérésre várva.

Zámbó Krisztiánról és párjáról, Takács Zsuzsiról az utóbbi időben olyan hírek kaptak szárnyra, hogy kitűzték az esküvő napját, sőt a baba is jön – a Lokál Online utánajárt, mi az igazság.

„Krisztián négy éve megkérte a kezem, azóta nem volt újabb lánykérés, és én most is a menyasszonyának tartom magam, bár nem hordom a gyűrűt. Titkon azért vágyom egy újabb lánykérésre, ahol nincsenek ott a kamerák. Persze az is szép volt, annak is megvolt a varázsa, de az az álmom, hogy csak mi ketten legyünk ott, és egy bensőséges, meghitt pillanatban tegye fel nekem újra a nagy kérdést – mesélt vágyairól Zsuzsi. Krisztián szerelme kívánságának eleget szeretne tenni.”

Lánykérésre vágyik Zámbó Krisztián párja, Zsuzsi

Zámbó Krisztiánról és párjáról, Takács Zsuzsiról az utóbbi időben olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint eljegyezték egymást, kitűzték az esküvő napját, sőt a baba is jön. Zsuzsi eddig hallgatott, de most betelt nála a pohár, és a Lokálnak őszintén elmondta: nincs szó családalapításról, de annak örü