Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Elérkeztünk a hét feléhez, ráadásul ma van a magyar költészet napja is, így reggeli hírösszefoglalónkban egy zenés versfeldolgozással indítjuk a napot!

Pulitzer Józsefre emlékeztek tegnap Makón: portálunk főszerkesztője, Pintér M. Lajos az ünnepségen elmondta: a mai újságírók számára is példaértékű, ahogyan a szenzációhajhászásban meg tudta tartani a határokat, az értékes tartalmat pedig melléhelyezni, ez az új típusú újságírás az öröksége. Az Espersit-házban József Attila költészetéről tartott előadást Nyitrai Tamás nyelvész. Egy különös találkozóra invitálta a közönséget: József Attila és Hamvas Béla alkotásaikon keresztül jelentek meg és beszélgettek egymással. Átvette a Kossuth Nagydíjat Sára Sándor filmrendező, operatőr kedden a Sándor-palotában, ahol Áder János köztársasági elnök pótlólag adott át állami kitüntetéseket.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján elmondta: a magyarok kijelölték a legfontosabb témákat, így a bevándorlás és a nemzeti szuverenitás kérdését, és úgy határoztak, csak ők dönthetik el, kikkel kívánnak együtt élni Magyarországon. Vona Gábor, a Jobbik vezetője személyes felelősséget vállal az eredményért, a mandátumát sem veszi át.

Puskás Dániel kapja idén a Makói Medáliák-díjat, amelyet a Vakok zsoltára című munkájával nyerte el. Az első kötetes szerzőknek járó díjat ma adják át a Hagymaházban. A magyar költészet napján, József Attila születésnapján pedig egy igazán alkalomhoz illő dallal kezdjük a reggelt: