Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Egy Doors dal is felcsendült a rendhagyó irodalomórán

Janáky Marianna író, költő egy nem mindennapi irodalomóra keretei közt beszélgetett Puskás Dániellel, aki A vakok zsoltára kötetével érdemelte ki az idei Makói Medáliák díjat. Az első kötetes szerző nemcsak felolvasott, egy Doors dalt is énekelt, illetve gitározott a Hagymaházban.

A magyar költészet napja alkalmából több program is várja az irodalom kedvelőit Makón: délelőtt verses játékok várták a kicsiket és nagyokat, ezt követően pedig a középiskolások egy rendhagyó irodalomórán is részt vehettek.

A diákok megismerhették Puskás Dánielt is: a szerző több verset is felolvasott a kötetéből, a választott alkotásokat a résztvevők kézhez is kapták. A fiatal költő azt is elárulta, miként reagált, mikor megtudta, hogy idén ő kapta a díjat.

– Pont április elsején kaptam egy emailt, hogy megkaptam a díjat, először gyorsan beírtam a keresőbe, hogy tényleg így van-e – mondta Puskás Dániel, hozzátéve, hogy nagy megtiszteltetés számára, hogy ő veheti át majd a díjat. A 27 éves költő Hatvanból származik, középiskolában matematika-fizika szakos volt, az egyetemen viszont már magyar-irodalom szakon tanult. Az irodalom a dalszövegek kapcsán kezdte érdekelni, így nem véletlen, hogy az előadáson is zenélt.

Janáky Marianna elmondta, hogy a Kuratórium tagjai egyöntetűen választották Puskás Dánielt és A vakok zsoltárát a Makói Medáliák díjra. Hozzátette, hogy ő nagyon szereti a fiatalok költészetét, hiszen más hangon kell megszólítani ma az olvasókat, mint ahogyan a régiek tették.

A díjat Farkas Éva Erzsébet polgármester adja át 17 órakor a Hagymaházban.