Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A tegnapi nap a vasárnapi választás értékelésének jegyében telt, de mai hírösszefoglalónkban a SZIGNUM Szabadegyetemi hétfői előadásáról is olvashat, de azt is megtudhatja, mi történt ezen a napon 1912-ben.

Folytatódott a SZIGNUM Szent István Szabadegyetem előadássorozata: hétfő délután id. és ifj. Brzózka Marek beszélt arról, milyen is egy lengyel-magyar család élete. A személyes történetek mellett az ezeréves lengyel-magyar barátságról is beszélt id. Brzózka Marek, aki negyven éve érkezett hazánkba. Vesztett Makó az Algyő ellen: bár már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, a makói lányok a másodikban magukra találtak és ezt a félidőt meg is nyerték, de ez sajnos kevés volt a győzelemhez. 6 millióért van világos Kiszomboron: megnéztük, mi is szerepel a kiszombori önkormányzat kiadásai táblázatban.

A Hódmezővásárhely-Makó választókerület mind a 19 településén megszerezte a szavazatok többségét Lázár János: számokban, százalékokban mutatjuk, hogyan is alakult a választás. Orbán Viktor az eredményvárón úgy fogalmazott: a magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett. A szavazatokat és a támogatást a miniszterelnök és Farkas Éva Erzsébet polgármester is megköszönte Facebook-oldalán. A vereséget szenvedő Jobbik alelnöke, Toroczkai László is közösségi oldalán reagált a választás eredményére, mint írta: Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él.

A mai napon 14 órától Pulitzer Józsefre emlékeznek a városban, a megemlékezésen Pintér M. Lajos, Makohirado.hu és a Promenad.hu főszerkesztője mond megemlékező beszédet. A mai napon 22 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, holnap viszont 24 fokra ugorhat, de záporokra számíthatunk, illetve csütörtökön hidegfront is érezik.

A mai napon indult első és utolsó útjára Southampton-ból a Titanic, 1912-ben. Továbbá ehhez a naphoz köthető, hogy 1970-ben Paul McCartney bejelentette a Beatles felbomlását, így ma az ő dalukkal indítjuk a reggelt.