Megkoszorúzták Pulitzer József szobrát, és emléktábláját. Az ünnepségen portálunk főszerkesztője emlékezett meg a makói születésű amerikai újságíróról.

Nagy Szabolcs – Makó

Pulitzer József a város egyik legismertebb szülötte, emléktáblája és szobra is van Makón. Ezek megkoszorúzásán portálunk főszerkesztője beszélt munkásságáról, amelyben sikeresen fogta össze a bulvár és az oknyomozó újságírás az újságjain belül.

– Ő jött rá, hogy ezt a két formát hogyan lehet olyan intelligensen ötvözni, hogy ez az olvasó számára is hasznos legyen és értékes – emelte ki Pintér M. Lajos.

Hozzátette: A mai újságírók számára is példaértékű, ahogyan a szenzációhajhászásban meg tudta tartani a határokat, az értékes tartalmat pedig melléhelyezni, ez az új típusú újságírás az öröksége.

Portálunk főszerkesztője azt is hangsúlyozta, ma is érvényes és kötelező Pulitzer hitvallása, „A hír szent, a vélemény szabad”. Az objektív tájékoztatásért garanciát kell vállalnunk, de a véleményünket ugyanolyan büszkén vállaljuk fel.

Pintér M. Lajos szerint a következő évek nagy feladata a helyi és az országos sajtóban is, hogy ne engedjen a megbízhatóság követelményeiből, mert a szabad és hiteles sajtó a demokrácia megkerülhetetlen alapköve.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest