Belföld Hírek Kiemelt hírek

Toroczkai: Vona megbukott

A Jobbik keményvonalasabb szélét képviselő volt és jelenlegi vezetői végig vitték a kampányt, befogták a szájukat, nagyon kevés ellenkezés volt Vona Gábor stratégiájával. A választásnak vége, elsőként Toroczkai László borította az asztalt.

Nagy Szabolcs – Makó

Tegnap este csúnya vereséget szenvedett a Jobbik a Vona Gábor által erőszakkal keresztülvitt néppártosodási, cukisodási stratégiája. Voltak pedig figyelmeztető jelek, és ott volt a józan ész is, ami azt súgta, a párt nagyon vékony jégre megy, ha hátat fordít azoknak, akik annak idején bejuttatták a parlamentbe. A jég tegnap este beszakadt.

Novák Előd a választások előtt még csak azt mondta, amíg nem zárul le a szavazás, addig nem kritizálja a stratégiát. Toroczkai Lászlónak egyszer már elege a vége előtt nem sokkal, Mirkóczki Ádám nyilatkozatánál már jelezte: eddig és ne tovább. Vona Gábor nem hallgatott rá, ahogyan nem hallgatott senkire sem, bár akkor már késő is lett volna változtatni.

Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él. Ha azonban Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot.  Egy olyan, egyébként kiváló emberek ezreiből álló parlamenti párt ugyanis, amely három egymást követő választáson sem tud a kormányzás közelébe kerülni, végleg elveszíti az esélyét arra, hogy valaha győzzön, hacsak nem iktatja ki azt az akadályt, amely a növekedését meggátolja… – fogalmazott a párt alelnöke a közösségi oldalán.

És ő még csak az első, aki ki merte ezt jelenteni.