Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A tegnapi nap a választás jegyében telt, amelyről élőben, az eseményeket követve mi is beszámoltunk, továbbá a hét emberét, illetve embereit is kihirdettük!

Külön tartotta a húsvéti és a tavaszköszöntő programját idén a Hagymatikum. A húsvét is rendkívül sikeres volt a fürdő számára, ezen a hétvégén is számos külön programmal készültek, például Vízi Nippon Zengo-val, kreatív foglalkozással, illetve gyermekműsorral. Rendhagyó módon az előző héten két embert köszöntöttünk a hét embereként: Majoros Róbertet és Marton Gergelyt, a Makó Budo Klub sportolóit, akik az erőemelés mesterei. Farkas Éva Erzsébet polgármestert kérdeztük az elmúlt évek fejlesztéseiről, mint elmondta: nem szabad különbséget tenni a kisebb intézkedések és a nagy beruházások között, mindkettőre egyaránt szükség van.

Folyamatosan frissülő cikkünkben a tegnapi napon végigkövettük a választást: a szavazatok 94,5%-os feldolgozottság alapján a Csongrád Megyei 4-es választókerület országgyűlési képviselője Lázár János (Fidesz-KDNP), 52,18 százalékkal. Kiss Attila (Jobbik) 36,47%-ot, Rója István (MSZP-P/DK) 7,4%-ot kapott. Sokan készítettek fotót a választófülkékben: volt, aki Márki-Zay Pétertől kapott tollal ikszelt Lázár Jánosra és a Fidesz-KDNP-re. Nem mindenhol a forgatókönyv szerint ment a választás, szép számmal történnek rendkívüli események a szavazókörökben. Volt, aki részegen szidta a bizottsági tagokat, míg akadt, ahová nem lehetett bejutni, mert valaki lelakatolta a nagykaput.

A mai napon 24 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, holnap 21, szerdán pedig 25 fok várható. Csütörtökön érkezhet egy kisebb zápor, viszont a jó idő továbbra is kitart: a nappali hőmérséklet egész héten 20 fok körül, illetve afölött alakul.

A napsütés mellé hétindítónak Calvin Harris dalát ajánljuk, Pharrell Williams, Katy Perry és Big Sean közreműködésével!