Belföld Hírek

Részeg szavazó, összedőlt fülke, bezárt nagykapu – ez történt eddig

Nem mindenhol a forgatókönyv szerint megy a választás, szép számmal történnek rendkívüli események a szavazókörökben. Volt, aki részegen szidta a bizottsági tagokat, míg akadt, ahová nem lehetett bejutni, mert valaki lelakatolta a nagykaput.

Megyeri József – Térség

Az élet néha felülírja a dolgokat – ezt állapíthatjuk meg, ha a választás honlapján a rendkívüli események között olvasgatunk. Mutatjuk a legérdekesebbeket.

Egy budapesti szavazókörben reggel fél 9 után minden ok nélkül bejelzett a tűzjelző. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, de füst és tűz sehol nem volt.

Heves megyében is történt érdekes dolog. Tarnabodon például egy választópolgár balhézott a bizottsági tagokkal, analfabétának és köpönyegforgatónak nevezte őket, majd leszavazott és elment.

Az a dunaharaszi választó is igencsak összezavarodhatott, aki nem csak a szavazólapokat, hanem még a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját is beletette a borítékba. Holnap visszakapja azokat.

Kaposváron volt, aki délelőtt 10-kor ittasan ment szavazni. Amellett, hogy kiabált, a távozásakor az egyik szavazólapot átadta, a másikat pedig az urnába dobta.

Egy szavazó az egyik fülkében megbotlott, ami összeomlott – ez már Jász-Nagykun-Szolnok megyében történt. Hála Istennek tényleg csak baleset volt, nem rosszullét állt a háttérben. A szavazás ment tovább, mivel volt még sértetlen szavazófülke.

A Fejér megyei Baracskán sem indult jól a reggel, mivel a lakosok jelezték, hogy az egyik szavazókörbe nem lehet bejutni. A bizottsági elnök és az egyik tag megnézte, mi lehet a baj. Kiderült, hogy a bejárati nagykaput valaki lelakatolta. A problémát sikerült orvosolni, így azóta már tudják fogadni a szavazókat.

valasztas.hu szerint Csongrád megyében nem történt rendkívüli esemény.