Sport Színes

A hét emberei: Majoros Róbert és Marton Gergely

Majoros Róbert és Marton Gergely, a Makó Budo Klub sportolói az erőemelés mesterei. A makói sportolók legutóbb Kunszentmártonon versenyeztek, ahonnan arany- és bronzérmekkel térhettek haza. Azonban, nem pihennek, már készülnek az újabb megmérettetésre, amely Győrben lesz.

A 22 éves Marton Gergely még középiskoláként kezdett bele az erőnléti sportokba, majd Majoros Róbert bátorította, hogy próbálja ki az erőemelést.  Első versenye a Tisza Kupa volt, de tavaly már országos megmérettetésen is részt vett. Legutóbb a Kunszentmártonon megrendezett Betyársereg Fekvenyomó versenyen voltak a Hanki-Ker jóvoltából, ahol Gergő -90 kilogrammban indult és 130 kilogrammot teljesített – ezzel az eredménnyel a harmadik helyet szerezte meg.

– Bár kisebb verseny volt, mégis sokan voltak: versenytársak, régi ismerősökkel is találkoztunk, így családias hangulatban telt a hétvége. A kategóriámban voltak olyan versenyzők, hogy csak néztem, hogy az első helyet simán vitte – fogalmazott Gergő.

Majoros Róbert is szép eredményt ért el a kunszentmártoni versenyen: súlycsoportjában az első helyezést érte el. Robi utoljára versenyzett juniorként, a következő 16 évben a felnőtt korcsoportban tud majd megmérkőzni a többiek ellen.

– Ez a 16 év nagyon sok embert foglal magába, ezért ez sokkal nagyobb kihívást jelent. Úgy készülök fel a korcsoportváltásra, hogy kisebb súlycsoportból indulok, és ha megerősödtem, feljebb lépek – mondta Robi.

A két fiú most a V4 Világkupára készül, amely majd Győrben lesz megtartva, de közösen vesznek majd részt az egri GPC Világbajnokságon is. Gergő heti négy alkalommal jár le edzeni, míg Robi heti háromszor készül – munka mellett. Gergő hozzátette, úgy gondolja, arra van ideje az embernek, amire szakít, ezért is tudja megoldani, hogy munka után elmenjen edzeni.

– Célunk, hogy a jövő generáció előtt kiépítsük az utat az erőemelésben, ezért próbálunk nyitott szemmel járni, nem csak az edzőteremben. Azt figyeljük, kikben lehet meg az a plusz, ami elindíthatja őket ebben a sportágban. Szívesen fogadjuk és támogatjuk azokat, akik szeretnének erőemelők lenni – mondta Gergő. Robi hozzátette, szeretnének maradandót alkotni az erősportban és a város hírnevét öregbíteni.

Az erőemelők kiemelték, szeretnének mindenkinek köszönetet mondani, akik támogatják őket a felkészülésben és a versenyekben. Elárulták, számos magánszemély felajánlásából sikerült sporteszközöket vásárolni, illetve a Hanki-Kernek, a Bálint Optikának és a Colosseum Gymnek is sokat köszönhetnek.