Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Papírsárkány-készítés és bábjáték várta a gyerekeket

Családi délelőttöt tartottak a Hagymaházban: a gyerekek a tavaszi kézműves játszóházban papírsárkányt készíthettek, 11 órától pedig a Húsvét az erdőben című zenés bábjátékot tekinthették meg.

Ismét megtelt a Hagymaház aulája: több asztalnál készültek színes, díszes papírsárkányok. Bertus Barcza Anikó közösségszervező elmondta, hogy a tavasz kapcsán esett erre a választás, és reménykednek a jó időben, hogy a szélben ki is tudják próbálni az alkotásokat. A papíralapot mosolygós arccal vagy mintákkal díszítették a gyerekek, de volt, aki színes papírcsíkokból hajat, vagy farkincát is ragasztott a sárkányra. Ezt követően a hurkapálcikából elkészítették a tartóvázat, majd a zsineggel kiegészítve készen is állt a reptetésre a papírsárkány.

navigate_before
navigate_next

11 órától az emeleten egy húsvéti zenés bábjáték várta a kisebbeket. Havrincsák Dániel, a Truffaldino Bábszínház alapítója az előadás előtt elmondta, hogy 18 éve alapították feleségével a bábszínházat és főként paravános előadásokat játszanak. Azzal a céllal alakultak, hogy megtartsák a régi technikát, ami bár sokáig kevésbé volt népszerű, most viszont kezdik ismét felkapni. Mint elmondta, 5 darabot játszanak évente, 5 évente pedig előveszik a régieket is – ilyenkor alakítanak is rajta, illetve rövidítenek is, hiszen a mai gyerekeknek már hosszú az 55 perces előadás, helyette 40-45 percet játszanak. Havrincsák Dániel azt is elárulta, hogy van makói kötődése, így mindig megdobogtatja a szívét, ha itt jár.